Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С хартиената бюлетина БСП ще върне електорат

С връщането на хартиената бюлетина като опция за гласуване БСП ще успее да върне част от електората си, който загуби на последните избори. Именно това е причината левицата да подкрепи идеята за връщането им. Това заяви Манол Генов, член на изпълнителното бюро на БСП,  в предаването „Ден след ден“  на Радио Пловдив.

„След няколко поредни избори направихме анализ какво се случва. Голяма част от хората, които традиционно гласуват за нас, заявиха, че сега не ходят заради машините. Хартиената бюлетина е по лесна, отколкото даването на вот с машините.

Иначе не се притесняваме от манипулации на машините, тъй като до момента няма доказани такива“, коментира Генов. Той уточни, че не може да прогнозира дали големият брой недействителни бюлетини, на които бяхме свидетели, би се върнал отново.

Манол Генов е категоричен, че не са коректни определенията „хартиена коалиция“ и „военна коалиция“, тъй като при всяко бъдещо гласуване в зависимост от темите коалициите биха били различни.

Според него настояването на БСП да не се праща въоръжение към Украйна е предпазен механизъм, който е важен, тъй като страната ни се намира на 300 – 400 километра от военните действия.

„Това означава, че ние сме фронтова държава в едно бъдещо разширяване на конфликта. Освен това знаем и мощта на българската армия. Не трябва да бъде нарушавана и боеспособността на българската армия, да се оголи съвсем. Какво ще изпратим на Украйна – камиони без акумулатори и техника без гуми ли?“, коментира Генов.

Той добави още, че страната ни досега не е изнасяла оръжие за Украйна, а ако друга държава го прави, то отговорността е на посредниците.

Цялото интервю на Неда Велкова с  Манол Генов, както и какво каза той за закупуването на нови изтребители Ф16 чуйте в звуковия файл


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Президентът е объркан за връчването на третия мандат

"След толкова много поредни избори може да се спори, дали има преформатиране на политическата система. Основните полюси остават същите и динамиката на системата се определя около отношенията на тези полюси в рамките на политическата ситуация.  От друга страна, си спомнете как изглеждаше пейзажът след протестите от 2020 г., когато имаше поява на нови..

публикувано на 22.07.24 в 10:50

Тежко е да гледаш как изчезват хиляди декари гори

Доброволното формирование в община Хисаря набира нови доброволци. Това обяви в социалната мрежа ръководителят на формированието Владимир Топалов. Търсят се петима души, които да попълнят състава на доброволческата структура, която по документи трябва да наброява 20 души, но на практика ентусиастите в нея са само 13.  Доброволците могат да..

обновено на 22.07.24 в 10:42
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ за поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05