Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тримонтиада 2022" - съпричастност с Украйна

Зимното издание на Международния музикален фестивал “Тримонтиада” ще се проведе в Първо студио на Радио Пловдив през последния уикенд на месец ноември – 26 и 27.11.2022г.

Музикалното събитие е посветено на Украйна и темата е "Обещан рай" - цитат от П. И. Чайковски, символизиращ привързаността му към Украйна. 

Организатор на "Тримонтиада", фестивал превърнал се в традиция за Пловдив, е световноизвестният музикант и пианист маестра проф. Галина Врачева. 

Програмата на "Тримонтиада 2022"

26.11.2022 /събота/

Начало: 19 часа в Първо Студио на Радио Пловдив

Класическа песенна вечер с тенорът Кристоф Щрел (Германия - Австрия) и пианистката Паулине Тукиаинен (Финландия - Австрия).

В програмата: известни и рядко изпълнявани песни и романси от европейски и руски композитори, като Шуберт, Шуман, Волф, Чайковски и др.

Вечерта съдържа и изпълнения на млади участници от МКО “Франк Мартен”.

27.11.2022 /неделя/

Начало: 16 часа в Първо Студио на Радио Пловдив.

Програмата съдържа произведения на руски композитори, създадени в Украйна или свързани с нея.

Модест Мусоргски: “Картини от една изложба”

Изпълнява: Галина Врачева

П.И.Чайковски, Галина Врачева Клавирна транскрипция на сюита от избрани части из балета “Лебедово езеро”.

Галина Врачева, пиано импровизации по зададени теми на слушателите в залата.

Роберт Шуман: “Любовта на поета”

Изпълняват:
Серж-Етиен Фрайтаг, баритон (Швейцария)
Андреа Йермини, пиано (Швейцария)

Концертите ще бъдат излъчвани директно в ефир. Слушателите са поканени да се включат в активна дискусия с изпълнителите. Входът е свободен.

Студиото затваря вратите си 10 минути преди началото на концертите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Джеймс Уайли Трио с концерт в Първо студио на Радио Пловдив

„Камерна сцена Пловдив“ кани пловдивчани на следващото си събитие от програмата за този сезон – концерт на Джеймс Уайли Трио. Концертът е на 8 май,  от 19.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив.  Джеймс Уайли Трио (James  Wylie Trio) е в състав: Джеймс Уайли – саксофон, Михаил Иванов – контрабас и Алекс Лулудис – барабани...

публикувано на 07.05.24 в 11:42

Нов предавател в Асеновград излъчва програмата на Радио Пловдив

Още един предавател  излъчва от днес програмата на Радио Пловдив. На 99.0 MHz може да ни слушате в Асеновград. Предавателят е с мощност 50 W и решава проблема с качеството на сигнала в района.  Днес се извършва планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни на предавателя на Радио Пловдив 94.0 MHz, който излъчва..

обновено на 01.05.24 в 08:48

С концерт на Борислав Ясенов започва 14 сезон на "Камерна сцена Пловдив"

14-ят сезон на "Камерна Сцена Пловдив" е посветен на съвременните тенденции, мултикултурните колаборации и провокации, съобщават организаторите на събитието, като поясняват, че  фокусът в този сезон е върху млади, талантливи, както и вече доказали се артисти на европейската алтернативна джаз сцена. След изключително успешния тринадесети..

обновено на 25.04.24 в 06:11

Ангел Демирев акустично трио с концерт в Радио Пловдив

Концерт на Акустично трио Ангел Демирев ще представи авторска музика и интерпретации на произведения от различни стилове. На сцената на Първо студио на Радио Пловдив китаристът Ангел Демирев музицира с колегите си  Христо Минчев - контрабас и  Петър Миланов - акустична китара.  "Пътувам много, работя в различни проекти с колеги от Швейцария,..

обновено на 18.04.24 в 09:12

Румяна Станчева представя новата си книга в Радио Пловдив

Премиера на новата книга на Румяна Л. Станчева „Сравнително литературознание. Фаталната жена и 5 европейски кройки за романа” ще има в Първо студио на Радио Пловдив.  Книгата ще бъде представяна от проф. Клео Протохристова и доц.Камелия Спасова  на  18 април в 18:00 часа. „Сравнително литературознание. Фаталната жена и 5 европейски кройки за..

публикувано на 17.04.24 в 15:58