Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три месеца пребитата Ванеса ще бъде на легло, няма осигуровки

"След като операцията на тазобедрената става и бедрото на Ванеса вече е направена, детето ми ще бъде 3 месеца на легло". Това разказа пред Радио Пловдив, разказа Биляна, майка на пребитата зверски от приятеля си Ванеса.

Жената е от Видин, не познава никого в Пловдив.

"Голяма нужда от помощ имаме – за памперси, за мокри кърпи, от много неща. И осигуровки имаме неплатени", обясни Биляна.

Пребитата 24-годишна Ванеса трябва да бъде изписана в събота и след това трябва да бъде превозена до Кула със специална линейка, защото ще бъде на легло 3 месеца. До тогава трябва да й бъдат платени здравните осигуровки. 

"Детето е върнато, намира се във видинското село Бойница, където живее бабата на насилника. Не вярвам, че ще ми спрат детето, то си е на майката. Момченцето, на 1,3 години, е много добре, те няма да го оставят ни гладно, ни жадно“, смята Биляна.

Тя обаче не знае къде се намира зетят й. „Снощи последно ми е звънял. Заплашва ме по телефона, за да си оттегля жалбата“.

Биляна разказа, че семейството му е добро, бабата на зет й дала пари за операцията на Ванеса.

Самата Биляна обяснява, че тя не познава зет си като насилник. „Сега все едно е превъртял“.

На майка си Ванеса разказала, че се скарали за битовизми, спорили, а след побоя пребитата жена сама си е извикала линейка. "Влачила се е по стълбите, за да стигне до линейката, той не й е помогнал по никакъв начин. Тя не е искала да каже на никого,  дори на лекарите не е казала за побоя, а е заявила, че е паднала в банята – явно от страх", разказа майката.

Това е втори случай на тежък побой, по-рано Ванеса изпратила на майка си снимка с насинени очи. 

В тежката ситуация й помогнала жена, с която Ванеса е лежала в болничната стая, и тя е разпознала признаците на побоя. 

"Тя я е накарала да подаде жалба, тя ми е обади. Тя й е помогнала, дала й е храна и вода“, разказа майката, която е пътувала цяла нощ с такси, за да стигне до Пловдив.

Тя подчерта, че иска зет й да си получи заслуженото. „Искам той да си поеме наказанието, да си поеме вината, защото е съсипал детето ми. Три месеца да не може да стъпи на краката си“.

Самата Ванеса разказа пред Радио Пловдив: „Просто се скарахме за битовизми и той ме удари. Нека да ви се обадя след малко, извинявайте“.

Целият разговор на Неда Велкова с майката Биляна и с пребитата Ванеса е в прикачения файл. 

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Пясъчник" пресъхва, умира риба. Има ли риск и за поливния сезон?

Язовир „Пясъчник“ драстично намалява обема си, поради което рибата в него измира и това може да доведе до екологична катастрофа, алармират от Риболовното сдружение „Олимпик 2002“.   При капацитет от над 200 кубически метра, в язовирасега има едва 14 кубичиски метра вода. В писмо до министъра на екологията и до пловдиските поделения на..

публикувано на 22.07.24 в 11:25

Президентът е объркан за връчването на третия мандат

"След толкова много поредни избори може да се спори, дали има преформатиране на политическата система. Основните полюси остават същите и динамиката на системата се определя около отношенията на тези полюси в рамките на политическата ситуация.  От друга страна, си спомнете как изглеждаше пейзажът след протестите от 2020 г., когато имаше поява на нови..

публикувано на 22.07.24 в 10:50

Тежко е да гледаш как изчезват хиляди декари гори

Доброволното формирование в община Хисаря набира нови доброволци. Това обяви в социалната мрежа ръководителят на формированието Владимир Топалов. Търсят се петима души, които да попълнят състава на доброволческата структура, която по документи трябва да наброява 20 души, но на практика ентусиастите в нея са само 13.  Доброволците могат да..

обновено на 22.07.24 в 10:42
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05