Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Важен е не вътрешнопартийният, а разговорът за политиките на БСП

Веска Ненчева оглави листата на "БСП за България" за 17 МИР Пловдив - област. 

Тя включва 10 имена и бе формирана и одобрена от националното ръководство на партията след скандалното оттегляне на включените в първоначалния й вариант представителин апартията. След проведените процедури по места от областното ръководство и не приеха водачеството на Ненчева, предпочетена пред Манол Генов, който е бил номиниран за лидерската позиция.

Така областната листа остана неясна до деня на регистрацията в РИК. 

Днес Веска Ненчева обяви, че " няма драма" и партийните противоречия трябва да останат на заден план и в предстоящата кампания да се обсъждат не те, а политиките, които коалицията ще защитава. По думите й възникналото напрежение няма да се отрази, защото дори и изразилите недоволство нейни колеги са "партийно изградени хора" и те ще работят за кампанията.

Ненчева не пожела да сподели каква цел си поставя за спечелване на мандати в областта. На предишните избори регонитъ излъчи 2- ма депутати от "БСП за България".

"Вървим напред и отстояваме политиките - здравеопазване, образование, икономика. Това трябва да е разговорът, с който да спечелим доверието на хората, каза водачът на листата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

18 % решават в последния момент за кого да гласуват, според "Тренд"

Шест формации влизат със сигурност в следващото Народно събрание, показва проучване на изследователски център „Тренд“. Лидер остава ГЕРБ, а битката е кой да е втори, тъй като второто, третото и четвъртото място са без яснота. Проучването на „Тренд“ е по поръчка на "Нова броудкастинг груп" и „24 часа", посветено на електоралните нагласи на българите..

публикувано на 07.06.24 в 10:37

"Галъп": Два дни преди вота над 10% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Към началото на юни сигурността на гласуване за Народното събрание, според декларациите на респондентите, е 40,2%. От всички гласуващи 3,5% твърдят, че ще гласуват с "Не подкрепям никого".  За европейските избори декларативната активност е очаквано по-ниска – 37,7%, като трябва да се имат предвид нюансите в изборните списъци, неяснотата доколко..

обновено на 07.06.24 в 08:26

6 партии в новия парламент вижда Центърът за анализи и маркетинг

На този етап е вероятен шестпартиен парламент, с опция и за седма партия, според последното изследване на Центъра за анализи и маркетинг, представено в Националния пресклуб на БТА. Центърът е възложител на изследването, той го и финансира. Допитването е проведено в периода 31.05-04.06 т.г. В него са участвали 821 пълнолетни граждани на България,..

публикувано на 06.06.24 в 14:26

За изборите осигуряват безплатен транспорт за хора с увреждания

Община Пловдив информира, че за улеснение на гласуването, за избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването, в изборния ден (09.06.2024г.) е осигурен безплатен транспорт . Заявки за специализиран транспорт на хора с трайни увреждания от дома им до избирателната секция и обратно до дома на избирателя се приемат до 17.00 часа на..

публикувано на 06.06.24 в 11:09

Първият е ясен, въпросът е кой ще е втори, трети и четвърти

ГЕРБ-СДС с убедителна преднина на предсрочния парламентарен вот тази неделя, прогнозират социолозите от "Алфа рисърч". "Електоралните нагласи към момента показват, че ГЕРБ-СДС ще получат 25,1% електорална подкрепа, ПП-ДБ - 15,4%, "Възраждане" 15,2%, ДПС - 14,8 %. Само в рамките на предизборната кампания се наблюдава ерозия в подкрепата към ПП-ДБ с..

публикувано на 06.06.24 в 10:15