Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на забавленията за деца утре в Пловдив

На 20-ти и 27-ми юли от 17:00 до 21:30 часа в Пловдив ще се проведе първият Фестивал на забавленията за деца. Събитието ще се случи на територията на Младежки хълм, Plovdiv STAGE PARK / обособената зона за деца/. Входът е свободен! Така всички малки и големи любознайковци ще бъдат част от различни и забавни работилници, спортни занимания и много усмивки. Програмата е изключително разнообразна и включва работилници по Лего роботика с Училище по роботика Робопартанс, занимания с куклен театър със Занималня В 3 Стъпки, както и забавни спортни занимания. По думите на Алекс Бучков и Нина Станчева от Робопартанс, в тези работилници децата ще създадат свое собствено робот-човече и ще се научат как да го управляват, ще имат възможността да използват различни кукли и театър със сенки, за да създават различни истории и да влизат в различни роли. Не на последно място ще могат да се насладят на много спортни игри, които ще бъдат от енергични игри до спокойни разтоварващи упражнения, или казано накратко - по нещо за всяко дете! 

Програмата е подходяща за деца на възраст от 7 до 12 години, но ще има и демонстрации, на които всички възрасти ще могат да се забавляват, увериха организаторите. Те споделиха още, че за 

да гарантират, че вашето дете ще може да участва в желаните от него работилници, е необходимо да се попълни предварителната форма за участие, която може да проследите тук - Форма за записване: https://forms.gle/U8BinQMNTSsFoCT59 
Алекс Бучков и Нина Станчева бяха наши гости в предаването "Вход свободен" днес. Разговорът с тях е достъпен в прикачения звуков файл. 

По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Алтер его” - с усмивка за мързела и специален гост

Летните издания на „Алтер его” продължават. В жегите, когато сме в отпуска или усилено се готвим за нея, ще се заиграем с темата  за мързела. Освен това ще ви припомним едно забавно, но не и несериозно интервю с Крум Филипов.   Няма да ви подмине и поредният ни смехомаратон. А музиката този път ще бъде тонизиращ мелодичен рок! „Алтер..

обновено на 20.07.24 в 10:11

Археологическа разходка в Средновековен Пловдив през юли

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази тази вълнуваща тема е акцент  в юлското издание на поредицата "Археология за всеки". Беседите са  подходящи както за любознателни хора от всички възрасти, така и за бъдещи археолози.  Екскурзоводът..

публикувано на 18.07.24 в 17:08
Дорина Ташева

Карти, етерични масла и една родова приказка

Дорина Ташева е холистичен психолог. Тя е завършила консултативна психология в ПУ „Паисий Хилендарски“. Освен това, е специализирала базово ниво по позитивна психотерапия, към "Дружество по позитивна психотерапия в България". Тя е рейки мастер и енергиен психолог, треньор по емоционална интелигентност и сертифициран терапевт по..

обновено на 17.07.24 в 14:57

Кино на открито и боровинкови нощи през юли

Кино на открито на фестивала „Боровинкови нощи 2024“, на хижа „Амбарица“, в Централен Балкан. Една от най-трудно достъпните и отдалечени от населени места хижи, в България. Приказно място, където периодично, заедно с доброволци, се организира фестивалът "Боровинкови нощи", в който се включва и екипът на „Кинематограф“, за да сподели..

обновено на 16.07.24 в 14:34

„Алтер его” – за графоманията и зевзеците с усмивка!

Насред лятната жега се задава разхладителният анти-циклон на „Алтер его”. Ако предпочетете нашата компания, може и да не съжалявате, защото ще засегнем ненатрапчиво темите за графоманията и зевзеците не без помощта на нашите гости (ще разберете кои са те, ако ни слушате). Очаквайте един лек и лежерен радио-хепънинг, в който ще звучи весела..

обновено на 13.07.24 в 10:14