Срещи

Снимка

Това е едно предаване за малко известни факти, събития, гледни точки и личности на ХХ - тото столетие. 

Тематичната му насоченост обхваща история, култура, народопсихология, Балканите и Балканския човек, Обединена Европа.
“Срещи с ХХ век” има амбицията да прибавя по още нещо към вечните въпроси, идващи отпреди Сократ - “Кой сме ние, откъде идваме, накъде отиваме?”


Предаването е в ефир всяка събота от 9.00 до 10.00 часа, както и от 22.00 до 23.00 в петък.

Автор и водещ: Людмила СугареваЯвор Гърдев тази събота в "Срещи"-те

 В "Срещи"-те тази събота разговор  със световноизвестния  режисьор Явор Гърдев за театъра днес,  за времето и хората... За разбирането му, че "времето за изкуство е време за  преодоляване на егото".  И в живота, и на сцената творецът твърди, че трябва да..

публикувано на 21.09.18 в 10:28

В "Срещи"- те разговор по "Записки от селската кръчма"

Тази събота "Срещи-те" ви предлагат един важен, носталгичен и топъл разказ за българското село и българския селянин по  новата книга на Николай Илчевски "Записки от селската кръчма". Бъдете с радио Пловдив. Интересно е.

обновено на 08.09.18 в 10:12

В "Срещите" разговор за пророка на короната - Любомир Лулчев

Тази събота в "Срещите" пореден разговор за Любомир Лулчев - пророк на короната.  Човекът на "ти" с астрологията, хиромантията, графологията, френологията. Разговор с един от изследователите му - Христо Нанев, преди премиерата на третата му книга за..

обновено на 25.08.18 в 07:23

В "Срещите" - разговор с писателя Александър Секулов

В  горещата пловдивска събота  "Срещите" ви предлагат да помислим - е ли възможно да запазим детето в себе си?  То ли е онова, което ни държи на повърхността - с учудения поглед, с първата любов, с  удивлението  от и на другия... Поводът -..

обновено на 11.08.18 в 08:13

В "Срещите" разговор за Константин Велики и нашата участ

Кой е Константин Велики? Защо Велики? Защото превръща вярата в държавна политика; защото посочва пътя на европейската цивилизация за  хилядолетия напред; защото е първият християнски владетел на Римската империя... Между  харизматичен визионер и..

обновено на 04.08.18 в 08:49

В "Срещите" - за завръщането на Радио "Свободна Европа"

Тази събота в "Срещите:" Радио "Свободна Европа" се завръща в България.  Какво значи това?  Че демокрацията ни е фасадна, че медиите ни не са свободни? Или участие в   геополитическия   конфликт на времето ни?  Анализи на Димитър Бочев, доайен..

публикувано на 27.07.18 в 10:30

В "Срещите" разговор за духа и душата

Тази събота в "Срещите"- 60 интересни минути с Христо Нанев за  духа и душата, носители на  памет  и съзнание.  Не се раждат и не умират. Тогава защо битува, че смъртта е нашето  горчиво и сигурно поражение.Нали със страха от нея Бог ни наказва и..

публикувано на 20.07.18 в 11:31

Галеристката и поетеса Краси Алексиева гостува в "Срещите"

В "Срещите" тази събота - разговор с галеристката и поетеса Красимира Алексиева, за  изкуството, което днес все повече и повече бърза да се покаже, похарчи и да изчезне като пуканките и вафлите по Марио Варгас Льоса... И още - за интересни български..

публикувано на 13.07.18 в 10:47

В "Срещите" разговор за патриарх Кирил Български

Тази събота в "Срещите": кой е патриах Кирил Български?  Патриарх, висока класа  интелектуалец, църковен дипломат, спасител на българските евреи, майстор на пътеписа?  С доц. Момчил Методиев ще поповдигнем завесата -к ой е патриарх Кирил по неговите..

обновено на 07.07.18 в 09:20

Тази събота в "Срещи"-те

Възможно ли е единение в България? С бащата на  Сдружение "Инициатива Единение" академик Стефан Воденичаров повеждаме питането и припомняме, че в тълковния речник срещу думата Единение има 8 синонима? Какво значи това? Дали да не си припомняме по-често..

обновено на 30.06.18 в 08:19