Срещи

Снимка

Това е едно предаване за малко известни факти, събития, гледни точки и личности на ХХ - тото столетие. 

Тематичната му насоченост обхваща история, култура, народопсихология, Балканите и Балканския човек, Обединена Европа.
“Срещи с ХХ век” има амбицията да прибавя по още нещо към вечните въпроси, идващи отпреди Сократ - “Кой сме ние, откъде идваме, накъде отиваме?”


Предаването е в ефир всяка събота от 9.00 до 10.00 часа, както и от 22.00 до 23.00 в петък.

Автор и водещ: Людмила СугареваВ "Срещите" разговор за Константин Велики и нашата участ

Кой е Константин Велики? Защо Велики? Защото превръща вярата в държавна политика; защото посочва пътя на европейската цивилизация за  хилядолетия напред; защото е първият християнски владетел на Римската империя... Между  харизматичен визионер и..

обновено на 04.08.18 в 08:49

В "Срещите" - за завръщането на Радио "Свободна Европа"

Тази събота в "Срещите:" Радио "Свободна Европа" се завръща в България.  Какво значи това?  Че демокрацията ни е фасадна, че медиите ни не са свободни? Или участие в   геополитическия   конфликт на времето ни?  Анализи на Димитър Бочев, доайен..

публикувано на 27.07.18 в 10:30

В "Срещите" разговор за духа и душата

Тази събота в "Срещите"- 60 интересни минути с Христо Нанев за  духа и душата, носители на  памет  и съзнание.  Не се раждат и не умират. Тогава защо битува, че смъртта е нашето  горчиво и сигурно поражение.Нали със страха от нея Бог ни наказва и..

публикувано на 20.07.18 в 11:31

Галеристката и поетеса Краси Алексиева гостува в "Срещите"

В "Срещите" тази събота - разговор с галеристката и поетеса Красимира Алексиева, за  изкуството, което днес все повече и повече бърза да се покаже, похарчи и да изчезне като пуканките и вафлите по Марио Варгас Льоса... И още - за интересни български..

публикувано на 13.07.18 в 10:47

В "Срещите" разговор за патриарх Кирил Български

Тази събота в "Срещите": кой е патриах Кирил Български?  Патриарх, висока класа  интелектуалец, църковен дипломат, спасител на българските евреи, майстор на пътеписа?  С доц. Момчил Методиев ще поповдигнем завесата -к ой е патриарх Кирил по неговите..

обновено на 07.07.18 в 09:20

Тази събота в "Срещи"-те

Възможно ли е единение в България? С бащата на  Сдружение "Инициатива Единение" академик Стефан Воденичаров повеждаме питането и припомняме, че в тълковния речник срещу думата Единение има 8 синонима? Какво значи това? Дали да не си припомняме по-често..

обновено на 30.06.18 в 08:19

В "Срещи"-те на 23-ти юни

Тази събота в "Срещи-те" - разговор с проф. Марин Русев за Китай.  Моделът Китай в  съвременната цивилизация, и кономическото чудо "Китай", ф илософията на Китай, к ултурата на Китай! Слушайте "Срещи"-те на Людмила Сугарева от 9 до 10 часа в..

обновено на 23.06.18 в 08:42

Тази събота в "Срещи“-те

Разговор за житейския ни лабиринт, за ада и рая, които са в душите ни, а не в небесата.  За агресията, егоизма, злобата на днешния ни ден. За демокрацията и демагогията....иначе казано разговор за нас - човеците на 21 век... Разговор със..

обновено на 16.06.18 в 10:16

В "Срещите" - за чудодейната Преподобна Стойна и съдбата

Тази събота в "Срещите" с Неда Антонова, авторка на книгата "Съвършената" ще питаме коя е Преподобна Стойна?  И ще разсъждаваме върху нейните констатации: Прошката е Боговото в човека; Всеки от нас е наследник,най-вече на самия себе си; Народите,..

обновено на 02.06.18 в 08:49

В "Срещите" разговор за големия Филипополски събор

Големият Филипополски събор е единственият събор в Европа от  четвърти век, за който се знае къде точно се е провел, какви точно са решенията му и защо от него тръгва  разделението на църквата на  Източна и  Западна...  С доктора по богословие Петър..

публикувано на 27.04.18 в 11:39