Нужни са още мерки срещу кризата, сега рискът е за хората

На българската икономика са необходими антикризисни мерки с непосредствен ефект. От предприетите вчера от Правителството  нито една не е за безвъзмездно подпомагане на българските граждани. Това заяви икономистът и финансист Румен Гълъбинов Той..

публикувано на 26.03.20 в 16:06

Дариха предпазни облекла за болниците в Пловдив

Областният кризисен щаб получи дарения на предпазни средства и защитни облекла за медиците и здравните специалисти в Пловдив и областта, съобщи обла стният управител Дани Каназирева. То включва повече от 700 защитни костюма. 360 от тях са от най-..

обновено на 26.03.20 в 11:20
Божидар Берберов, 5-ти курс МУ Пловдив

Студенти-медици са доброволци в Инфекциозна клиника

30 студенти от Медицински я университет в П ловдив (МУ) са се записали за доброволци в помощ на лекарите от Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“, които са на първа линия при лечението на заразени с COVID 19. Д есет от..

публикувано на 26.03.20 в 11:20

Няма повишаване на спешните случаи от 13 март до днес

За новите спешни кабинети, които се разкриват в Пловдив, разговор с д-р Димитър Христозов , заместник - директор на Спешна помощ - Пловдив. От 19 часа вчера заработи кабинетът в първи блок на УМБАЛ “Каспела“, като има указания и пациентите ще..

обновено на 26.03.20 в 10:19

Ученици и учители създадоха сайт #Останетевкъщи

Срещаме ви с учениците на СУ "Проф. Асен Златаров" в Първомай, които вече имат сайт, събрал най-важното за корона вируса. Говорим с Иван и Джулиана от X клас, и тяхната учителка по информационни технологии Татяна Попова. Сайтът е изработен от Иван..

обновено на 26.03.20 в 10:04

110 фирми и хиляди онлайн за Национални дни на кариерата

Как се работи в извънредно положение, как се осъществяват Националните дни на кариерата? На 26 март е последният ден от онлайн събитията за тази година - разговор с основателя на инициативата  Светлозар Петров  от Джоб тайгър. Деветнадесетото..

публикувано на 26.03.20 в 09:41

Спокойно, всички пенсии ще се изплащат без промяна!

Бившият социален министър Иван Нейков е категоричен, че кризата не застрашава с нищо пенсиите. Няма никаква заплаха! Има средства, предвидени в бюджета, гласувани са и пенсиите ще може да се изплащат. А към средата на годината може и..

публикувано на 25.03.20 в 16:14

При пандемия трябва подкрепа за бизнеса и работещите

Достатъчна ли е като размер и като обхват правителствената програма за подкрепа на бизнеса заради ограниченията, които налагат мерките срещу коронавируса? За това разговаряме с Петър Ганев от Института за пазарна икономика. 4,5 милиарда лева отпуска..

публикувано на 25.03.20 в 15:59

36 легла за COVID-19 разкриват в Транспортна болница

Определили сме помещението, което ще работи като денонощен приемен кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус, това заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Пламен Павлов, директор на Транспортна болница-Пловдив. Той ще отвори врати в 00.00..

публикувано на 25.03.20 в 14:39

Сега нашето общество запълва пукнатините

Ситуацията е безспорно тежка. Само с тревога и в притеснение обаче не можем да живеем. Радостно е, че смешките, карикатурите, които виждаме в социалните мрежи, ни изваждат от автоматизма и глупостта, в която живеем. Те показват нашата..

публикувано на 25.03.20 в 11:11