Проф. Антоанета Христова

Правителството не действа като натовско

Българското правителсто не действа като натовско. Това заяви политическият  психолог Антоанета Христова в програма "Точно днес" по повод решението на Народното събрание да ремонтира военната техника на Украйна, но да не предоставя бойно снаряжение...

публикувано на 05.05.22 в 09:45

Ще има леко понижение в цените на агнешкото за Гергьовден

По-евтино ще е агнешкото месо за Гергьовден , каза в предаването Точно днес на Радио Пловдив  Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. По думите му изкупната цена  е спаднала с около 10 процента и вероятно ще има леко..

публикувано на 05.05.22 в 09:07

Цивилизационният избор бе военната подкрепа за Украйна

"Разочарован съм не в качеството си на член на ДА България, а като българин и като човек, от решението на НС. Данте казваше, че най-горещите места в ада са резервирани за тези, които запазват неутралитет пред лицето на злото. Точно това прави България в..

публикувано на 04.05.22 в 17:00

БСП склони да ремонтираме военната техника на Украйна

БСП склони България да ремонтира военната техника на Украйна, но не и да изпраща оръжия. Така левицата е готова да подкрепи предложението на коалиционния партньор ПП, но отхвърли това на ГЕРБ и ДБ за оказване на военна помощ. Това стана ясно от..

публикувано на 04.05.22 в 15:59

Логистично ремонтът на военна техника от Украйна е под въпрос

Двама експерти по бойни припаси и въоръжение коментираха пред Радио Пловдив готовността на страната ни да ремонтира повредена украинска военна техника, както поиска в писмо до Народното събрани днес президентът Володимир Зеленски. Според Марин Тарев..

обновено на 04.05.22 в 15:04

Училищните директори с SOS за сметките за горива

40 процента увеличение на разходите за издръжка поискаха училищните директори в писмо до просветния министър. В обръщение на отрасловия съвет на работодателите те искат от месец юни да се увеличи и издръжката на дете в детска градина с 30%, допълнителни..

публикувано на 04.05.22 в 13:20

Кризата с газа е възможност да поправим исторически грешки

Възможността за поток на газ от Гърция към България е окуражително събитие, но не трябва да ни успокоява в дългосрочен план. Сега е важно да се доставят повече количества в хранилищата, за да се подготвим за зимата, каза по повод строителството на..

публикувано на 04.05.22 в 11:59

Помощта за Украйна най- вероятно ще е само техническа

Русия засилва огъня по цели в Украйна, включително по логистични и цивилни обекти, освен военни, каза по повод последното развитите на военните действия бившият военен министър Ангел Найденов. Търси се някакъв успех, с който да бъде посрещнат 9 май...

публикувано на 04.05.22 в 10:57
Веселин Стойнев

Медиите у нас често стават жертва на фалшиви новини

В оповестената годишна класация на „Репортери без граници“ България минава 21 места напред. Има ли поводи за оптимизъм и как се осъществява на практика медийната свобода в България коментира за програма  "Ден след ден" журналистът Веселин Стойнев...

публикувано на 03.05.22 в 16:21

България няма цялостна енергийна стратегия

Позицията на България да не  допуска плащания в рубли е правилна. Не може да се разчита на "Газпром", независимо от отстъпките, които се правят, че няма да предприеме допълнителни действия. Ясно е, че трябва да предприемем стратегия, която да ни..

публикувано на 03.05.22 в 11:39