Професионалисти, а не партии да решават за горите

Опазването и възстановяването на горите е задача, която заслужава ресорната държавна агенция да има по-висок статут и да не е част от Министерството на земделието както досега, а да бъде на пряко подчинение на МС. Това предложение на 14 професионални..

публикувано на 17.01.22 в 14:49

Кабинетът е ограничен от капацитета и ангажиментите си

Разминаването между думи и действителност, която е вижда в увереността на министър председателя Кирил Петков и действителните кризи в обществото, е притеснително, смята политическият психолог Антоанета Христова. Анализът на дейността на правителството се..

публикувано на 17.01.22 в 12:15

С промени в ЗСВ и НПК полицай може да разследва Иван Гешев

Виждам добри усилия най- сетне да се стигне до някакъв катарзис в тази прогнила система, каза адв. Екимджиев по повод отнетия достъп до класифицирана информация на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров и поиската в парламента оставка на главния прокурор..

публикувано на 17.01.22 в 11:37

Джипитата са под натиск, да се осигури допълнителен ресурс

Общопрактикуващите лекари са подложени на небивал натиск. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив доктор Георги Цигаровски, председател на Лекарския съюз в Пловдив и общопрактикуващ лекар, който коментира разрастването на..

публикувано на 17.01.22 в 10:50

Почина Дарина Тодорова

Внезапно е починала пловдивската юристка  Дарина Тодорова.  Информацията за това съобщиха нейни близки в социалните мрежи.  В продължителен период от време Дарина Тодорова бе председател на Районната избирателна комисия в Пловдив област, като и на..

публикувано на 16.01.22 в 13:29

Моника Роменска в "Добро утро, ден"

Пловдивчанката Моника Роменска е завършила графика в Националната художествена академия през 1983 година, а след това специализира в Лайпциг. Началото на творческия й път е свързано с група "Ръб", основана в Пловдив от група съмишленици, сред които Кольо..

обновено на 14.01.22 в 17:11

И Гешев, и Цацаров са с изчерпано обществено доверие

Декларацията на управляващата коалиция, в която бе поискана оставката на главния прокурор Иван Гешев е  политически акт, с който изразяваме неодобрението си към главния прокурор и неуспешната му борба с корупцията, особено по високите етажи на..

публикувано на 14.01.22 в 15:54
Директорът на РЗИ Смолян д-р Мими Кубатева

Затварянето на нощните клубове в Смолянско е навременно

Нови противоепидемични мерки в Смолянска област към момента няма да бъдат въвеждани, остават разписаните от Областния кризисен щаб на 10 януари. Това съобщи директорът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева.  Тя уточни, че представения от премиера Кирил..

публикувано на 14.01.22 в 14:37
Иво Инджов

Възможна е радикализация на популистките нагласи у нас

Политическата зима, ултиматумите към властта от най-малката партия в новия парламент. Натискът иска да се очертае като солиден, защото част от управляващите - ИТН имат близка позиция с протестиращите пред НС, срещу зелените сертификати. По темата..

публикувано на 14.01.22 в 10:44

Липсата на мерки за учениците удължава агонията на вълната

Преполовяваме първия месец на годината, като оставаме в темите на седмицата, която донесе недоволство и още заразени с Covid-19.  Въпреки многото болни деца и преподаватели в училище, новата власт търси начини те да останат в клас до 31 януари.  За..

публикувано на 14.01.22 в 09:59
Подкасти от БНР