Днес е важно да дариш кръв и направиш добро

Центърът за трансфузионна хематология в Пловдив е уникално лечебно заведение, което обслужва още Хасково, Кърджали, Пазарджик и Смолян. Директорът д-р Соня Джевизова каза за Радио Пловдив,че осигуряват кръв и кръвни съставки за около 1 400 000 души...

публикувано на 24.03.20 в 12:00

Кризата доказа кои са успешните и кои лъжливите лидери

Най-сетне се видя, че може да се учи по различен, модерен начин, по-близък до   учениците  и училището да не се превръща в едно "обучилище", в което учениците  идваха да си видят приятелите, и в повечето часове влизаха с нежелание, каза п сихолъг..

публикувано на 24.03.20 в 10:40

Църквите веднага да се затворят!

Абсолютно недопустимо и непростимо е това, което се случва в църквите  в момента, на фона на страхотните ограничения в държавата - коментира спорната ситуация с отворените за посещения храмове  известният издател и преводач Манол Пейков.   В тази..

публикувано на 23.03.20 в 17:02

В аптеките е напрегнато! Пазете ни!

Никога не е имало такова извънредно напрежение в аптеките , каза Димитрия Стайкова председател на Регионалната фармацевтична асоциация. В аптеките сме подложени на натиск, от една страна от пациентите, които искат да се..

публикувано на 23.03.20 в 16:52

Българинът се справя по- добре в трудни времена

Приехме ветото на президента и отхвърлихме двата оспорени текста в Закона за извънредното положение - за регулация на цените и срещу невярните новини. съобщи за Радио Пловдив депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той заяви, че вотът е бил очакван,..

публикувано на 23.03.20 в 14:47

Кметът на Стамболийски затваря болницата в града от 25-ти март

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев въвежда по-строги мерки, защото жителите не спазват наложените ограничения във връзка с извънредното положение. " Направихме проверка в събота и неделя дали се спазват мерките да се ограничат..

публикувано на 23.03.20 в 11:58

Сблъсъците между президент и правителство ще продължат

Наблюдаваме пореден сблъсък между президент и правителство.Той се състои не във акта на налагане на вето на част от текстовете на Закона за извънредното положение, защото имаше абсурдни неща, които бяха гласувани в петък в пленарна зала,..

публикувано на 23.03.20 в 10:01

Има начини да "излъжем" съзнанието в период на изолация

Как психологически да се справим със социалната дистанция и къде можем да намерим безплатна психологическа помощ? Психологът Елена Атанасова ще даде отговор на тези въпроси. Тя работи в Комплексния онкологичен център- Пловдив и е доброволец в БЧК...

публикувано на 23.03.20 в 09:41

"За" затваряне на "Столипиново", но при необходимост

Етикетът  ромски махали , който се поставя, е несериозен. В тях живеят  хора, определящи се като  турци от български произход, а ромите са много малко.Всички те са български граждани, заяви общинският съветник от ДПС и лидер на общинската организация..

публикувано на 20.03.20 в 16:27

Силната имунна система е свързана с добри мисли

Астрологът д-р Светла Балтова в деня на пролетното равноденствие пожела: Здраве, сила и живот, младост и красота. Въпреки ограничителните условия трябва да бъдем по-предпазливи в проявите си навън, но обърнати навътре, защото сега връзката с..

публикувано на 20.03.20 в 13:08