Тревожно е увеличението на заразените с Covid-19

"Този ръст на заразените с коронавирус през последната седмица е обезпокоителен, защото почнахме да се движим до около 10% положителни резултати от взетите PCR проби. Вероятно това се дължи на настъпването на есенния сезон, а също и на започването..

публикувано на 12.10.20 в 09:55

Експериментално изследване за психичното здраве

Eкспериментално изследване на нагласите на българите спрямо психичното здраве проведено от  „Галъп интернешънъл болкан“, заедно с фондация „Кожа – платформа за психично здраве“, показва тревожните тенденции у нас. Изследването е инициатива на..

обновено на 11.10.20 в 10:59

„Добро утро, Ден!“ с тенора Ивайло Михайлов

Кариерата му на оперен певец е белязана от първата среща със Стефка Благоева, диригент на Хора на пловдивските момчета. Тази седмица пее в НДК  „Африканката“ на Джакомо Майербер. Предстои премиерата на „Бал с маски“ от Джузепе Верди. Сподели..

обновено на 10.10.20 в 08:35

В Резолюцията няма нито една препоръка, няма нищо ново

Приетата резолюция на ЕП за върховенството на закона в България  анализира  Юлиана Николова, директор на портал „Европа“.  Какво можем да „прочетем“ между редовете на  резолюцията и кои са  изводите, които можем да направим за българската политическа..

публикувано на 09.10.20 в 15:29
Живеещите срещу Голямата Базилика ще влизат в гаражите си през пешеходната зона

Паркиране и туризъм в Пловдив - взети и предстоящи решения

Повече туристи Пловдив все повече фокусира вниманието на туристи от страната и света като най-стария жив град в Европа. Титлата му "Европейска културна столица" миналата година допълнително повиши интереса не само към археологията и..

публикувано на 09.10.20 в 14:51
Част от екипа на инфекциозното отделение в смолянската болница

Д-р Сенкова получава плакет и грамота "Проф. Константин Чилов"

С решение на Управителния съвет на Регионалния лекарски съюз в Смолян за носител на плакет и грамота "Проф.д-р Константин Чилов" е удостоена д-р Hинa Ceнĸoвa – cпeциaлиcт Инфeĸциoзни бoлecти, стapши opдинaтop в Инфeĸциoзнoто  oтдeлeниe в MБAЛ „д-p..

публикувано на 09.10.20 в 14:46

По- кратката карантина след Ковид- 19 не е опасна

Мнението е на проф. Мариана Стойчева от катедрата  "Инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина" на МУ - Пловдив. Тя коментира намерението на НОЩ да намали от 14 на 10 дни карантината на болните с коронавирус и да не се прави непременно PCR..

публикувано на 09.10.20 в 12:14

Резолюцията на ЕП е срещу управляващите

Резолюцията на ЕП е сигнал, че протестите в България са чути от европейските ни партнори. Тя посочи системните проблеми в страната, каза в предаването "Точно днес"  Цветелина Пенкова - депутат от БСП и г рупата на Прогресивния алианс на социалистите и..

публикувано на 09.10.20 в 11:31

Биоцентралата в Труд спазва закона такъв, какъвто е

„Не, не знам, от вас разбирам, че биоцентралата ще бъде затворена временно. И ако наистина е така, не смятам, че е нормално.“ Това заяви в интервю за Радио Пловдив Яков Джаров, собственик на биоцентралата в Труд. Той определи като нередно..

обновено на 09.10.20 в 10:16

В Европарламента вече има Истанбулско мнозинство

Резолюцита на ЕП за България на Комисията по гражданските права, вътрешния ред и правосъдието LIBE, инициирана от Радан Кънев и Елена Йончева се гласува в момента от депутати в Брюксел, като вотът ще приключи след 17.30 часа. Припомням, че по-рано днес..

обновено на 08.10.20 в 17:26