Пловдивска акушерка е №1 в Европа

Пловдивската акушерка Петя Запрянова е победителят за цяла Европа в специализирания международен конкурс „Kate Granger Awards 2020“.  На тържествена церемония старшата акушерка на Родилно отделение към Клиниката по АГ в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив..

обновено на 12.10.20 в 15:26

Всички бюджетните заплати трябва да бъдат увеличени

КНСБ настоява за 20% ръст на заплатите на работещите в бюджетната система, които не са получили увеличение през последните месеци на Ковид-кризата. Това обяви в Пловдив лидерът на конфедерацията Пламен Димитров като посочи, че увеличението трябва..

публикувано на 12.10.20 в 13:54

Фирмите за онлайн търговия със значителен растеж на продажбите

Още не сме усетили реалната промяна в търсенето на служители заради коронакризата, особено в производствените предприятия.   През есента и зимата ще си проличи какво ще стане реално. Това отбеляза Светлозар Петров, управител на компания за..

обновено на 12.10.20 в 13:05

Притеснителна е комбинацията от ковид и политическа криза

България на фона на протести, разпределение на държавни средства и обещания за редица финансови придобивки, които да залегнат в бюджета за следващата година. Икономически обосновано ли е това харчене на пари? Интервю с Георги Ганев, макроикономист..

обновено на 12.10.20 в 13:05

Няма риск за европейските средства за България

„Това беше българска инициатива – на двама български колеги, които решиха, че така ще помогнат на държавата. Моето мнение е точно обратното. Не мисля, че така те решиха какъвто и да е проблем в страната. Напротив. Това, което направиха е да..

публикувано на 12.10.20 в 11:55

Тревожно е увеличението на заразените с Covid-19

"Този ръст на заразените с коронавирус през последната седмица е обезпокоителен, защото почнахме да се движим до около 10% положителни резултати от взетите PCR проби. Вероятно това се дължи на настъпването на есенния сезон, а също и на започването..

публикувано на 12.10.20 в 09:55

Експериментално изследване за психичното здраве

Eкспериментално изследване на нагласите на българите спрямо психичното здраве проведено от  „Галъп интернешънъл болкан“, заедно с фондация „Кожа – платформа за психично здраве“, показва тревожните тенденции у нас. Изследването е инициатива на..

обновено на 11.10.20 в 10:59

„Добро утро, Ден!“ с тенора Ивайло Михайлов

Кариерата му на оперен певец е белязана от първата среща със Стефка Благоева, диригент на Хора на пловдивските момчета. Тази седмица пее в НДК  „Африканката“ на Джакомо Майербер. Предстои премиерата на „Бал с маски“ от Джузепе Верди. Сподели..

обновено на 10.10.20 в 08:35

В Резолюцията няма нито една препоръка, няма нищо ново

Приетата резолюция на ЕП за върховенството на закона в България  анализира  Юлиана Николова, директор на портал „Европа“.  Какво можем да „прочетем“ между редовете на  резолюцията и кои са  изводите, които можем да направим за българската политическа..

публикувано на 09.10.20 в 15:29
Живеещите срещу Голямата Базилика ще влизат в гаражите си през пешеходната зона

Паркиране и туризъм в Пловдив - взети и предстоящи решения

Повече туристи Пловдив все повече фокусира вниманието на туристи от страната и света като най-стария жив град в Европа. Титлата му "Европейска културна столица" миналата година допълнително повиши интереса не само към археологията и..

публикувано на 09.10.20 в 14:51