Каназирева свиква среща за контрола на антиковид мерките

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева ще инициира нарочна среща с местните власти, за да се обсъди контролът върху спазването на мерките срещу разпространението на коронавируса у нас.  „Срещата ще бъде съвсем скоро. Апелирам за нашата..

обновено на 15.10.20 в 16:51

Наложително е да се спазват противоепидемичните мерки!

Няма да има допълнителни мерки на национално ниво, а денонощен контрол, въпреки бързо растящите случаи на коровирус унас, заяви здравният министър. Това решение коментира доц. д-р Олиана Бойкинова  ръководител на катедра Инфекциозни болести  в..

публикувано на 15.10.20 в 15:52

Всяването на страх от Covid-19 спира пътуванията и почивките

Летният сезон приключва и очакванията на туристическия бранш сега са българите активно да почиват през есента и зимата в СПА и ски курортите ни. Във Велинград затворени хотели няма, но се наблюдава лек  спад на туристите в сравнение със същия период..

публикувано на 15.10.20 в 14:40

Да подадем ръка на Георги в борбата за живот

За четвърти път младият Георги се сблъсква с диагнозата рак и за четвърти път влиза в болница с опасност за живота, а е само на 20 години. Дарете пари за Георги тук! Ето и историята на Георги, разказана от неговите родители! Всичко..

публикувано на 15.10.20 в 14:06

Амбициозното патриотарство обезценява смисъла на 24 май

24 май - ден на българската или на славянската писменост? Депутатите от комисията образование и наука дискутират в днес, след като вече приеха на първо четене промяната и след чутите вече възражения на учените, според които промяната несправедливо..

публикувано на 15.10.20 в 11:01

Електронната система за ТЕЛК е още една бариера за инвалидите

Днес започва работа Информационната система за контрол на медицинската експертиза. Тя ще обслужва целия процес по освидетелстване и преосвидетелстване пред органите на медицинската експертиза. Всички направления за ТЕЛК   след ще бъдат въвеждани и..

публикувано на 15.10.20 в 10:27

Засилено търсене активира производство на нелегални цигари

Анализаторът Тихомир Безлов коментира производството на цигари без бандерол и откритите незаконни фарбики в селата Желязно и Калековец.  Третото залавяне е на контрабандни цигари в марка „Виктори“, които отдавна не се произвеждат в България...

публикувано на 14.10.20 в 16:04
Себастиан Клеве - културен референт в посолството на Германия у нас

Разликите между Източна и Западна Германия са стопени

Историческата изложба „ Преломът на Изток. Живот в преход “ бе открита във фоайето на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. На церемонията присъства германският посланик у нас Кристоф Айххорн, който бе приветстван от заместник-кмета Пламен..

публикувано на 14.10.20 в 15:31

Бизнесът е "гладен" за кадрите на Техническия университет

1 500 лева е стартовата заплата за кадрите, които завършват филиала на Техническия универститет в Пловдив. Повечето от тях започват работа още от трети курс, и продължават обучение до магистър. Тази седмица се откри новата учебна година за 120-те..

публикувано на 14.10.20 в 12:54

Демографската криза у нас се засилва

Как се развива  демографската криза  у нас, за която ни припомниха в контекста на прогнозно недостигащите пенсии в близкото бъдеще.  Коментарът е на акад . Петър Иванов, директор на Демографския институт към Българска академия на науките и..

публикувано на 14.10.20 в 10:53