РЗИ-Пазарджик очаква пробите на трима медици

Във вчерашния ден получихме четири нови проби, като трима от изследваните – контактни на МБАЛ Пазарджик са с положителни резултати на COVID-19. Резултатите са получени от лабораторията в Стара Загора. Положителен е и резултатът на съпруга на..

публикувано на 25.03.20 в 10:39

Сега преяждането с всякаква информация предизвиква стрес

Темата за здравето на гражданите, където и да се намират те в държавата, или по света, обедини по безпрецедентен начин обществото, но и постави на изпитание  най-важните системи във функционирането на властта. Тестът, на който опасността  от..

публикувано на 25.03.20 в 10:29

Масовият скрининг за COVID-19 е необходим

С бързите тестове може да се установи бързо дали човек е заразен или не, заяви в интервю за Радио Пловдив доц. Атанас Мангъров, член на Медицинския щаб към Министерския съвет. Двата вида тестове са двете страни на една и съща монета и те имат много важно..

публикувано на 24.03.20 в 16:33

С трима заразени Пещера очаква още гурбетчии

Всички превантивни мерки срещу заразата са предприети в Пещера, където бяха открити трима души с инфекция от коронавирус,  съобщи кметът на града Йордан Младенов.  Обработват се паркове, градини, всички открити площи, пътищата, вксичко, а от днес има..

публикувано на 24.03.20 в 15:52

21 легла в болницата в Карлово за болни от коронавирус

Пациентката, която беше приета в болницата в Карлово с диагноза COVID-19, е в добро състояние и се възстановява нормално. Това заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Христо Пелев, директор на лечебното заведение, където беше разкрит сектор за..

обновено на 24.03.20 в 14:30

Бизнесът иска по-лек режим за нови работни места

Макроикономистът  Георги Стоев анализира предизвикателствата пред бизнеса по време на криза. Според него мерките на правителството само избрани сектори да получат пари, няма да имат ефект за икономиката.   Ще се мине през рецесия, ще има..

обновено на 24.03.20 в 14:30

Безработицата се покачва през март в Пловдив, Марица и Родопи

През месец март 1 056 са новите регистрации на безработни лица в трите бюра по труда - Пловдив, Марица и Родопи. Това съобщиха от Дирекция „Регионалната служба по заетостта“ - Пловдив.  Най - многобройни са молбите от секторите:..

обновено на 24.03.20 в 14:29

Днес е важно да дариш кръв и направиш добро

Центърът за трансфузионна хематология в Пловдив е уникално лечебно заведение, което обслужва още Хасково, Кърджали, Пазарджик и Смолян. Директорът д-р Соня Джевизова каза за Радио Пловдив,че осигуряват кръв и кръвни съставки за около 1 400 000 души...

публикувано на 24.03.20 в 12:00

Кризата доказа кои са успешните и кои лъжливите лидери

Най-сетне се видя, че може да се учи по различен, модерен начин, по-близък до   учениците  и училището да не се превръща в едно "обучилище", в което учениците  идваха да си видят приятелите, и в повечето часове влизаха с нежелание, каза п сихолъг..

публикувано на 24.03.20 в 10:40

Църквите веднага да се затворят!

Абсолютно недопустимо и непростимо е това, което се случва в църквите  в момента, на фона на страхотните ограничения в държавата - коментира спорната ситуация с отворените за посещения храмове  известният издател и преводач Манол Пейков.   В тази..

публикувано на 23.03.20 в 17:02