Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Presidenti nxori një dekret për shpërndarjen e parlamentit

Iva Miteva
Foto: BGNES

Më 16 shtator, Legjislatura e 46-të e Kuvendit Popullor kalon në histori. Dekreti presidencial për shpërbërjen e deputetëve u paraqit në zyrën e parlamentit. Dokumenti është lëshuar më 14 shtator. Parlamenti do të shpërndahet më 16 shtator. Dekreti për këtë u lexua në sallën plenare nga Kryetarja e Kuvendit Popullor Iva Miteva.

Legjislatura e 46-të arriti të kuvendojë vetëm për 55 ditë, por nuk arriti të krijojë një koalicion për të formuar një qeveri të rregullt. Zgjedhjet e treta parlamentare për këtë vit do të mbahen më 14 nëntor, së bashku me raundin e parë të zgjedhjeve presidenciale.


Më shumë nga rubrika

Blloku i pestë i centralit atomik

U mbyll blloku i pestë i centralit atomik “Kozlloduj” pas aktivizimit të mborjtjes emergjente

Më 22 qershor në orën 6:05 të mëngjesit, njësia e pestë e centralit atomik “Kozlloduj” u mbyll nga sistemi energjetik i vendit për shkak të një mosfunksionimi në sistemin e ngacmimit të gjeneratorit dhe aktivizimit të mbrojtjes elektrike në pjesën..

botuar më 22-06-22 11.51.PD
Presidenti Rumen Radev

Presidenti Radev mbështet propozimin francez për Maqedoninë e Veriut

Presidenti Rumen Radev shprehu mbështetje për propozimin e Francës për heqjen e vetos ndaj negociatave të Maqedonisë Veriore për anëtarësim në BE. "Ne nuk do të kishim marrë propozimin francez, i cili është më i miri deri tani nëse Bullgaria..

botuar më 22-06-22 11.18.PD

Parlamenti dështoi tri herë për të arritur kuorumin për të zgjedhur kryetarin e ri të Parlamentit

Ne nuk do të propozojmë një kryetar të ri të parlamentit. Le ta bëjë këtë forca e dytë politike dhe mbështetësit e tyre të bëjnë një propozim, tha për BNT Andrej Gjurov, kreu i grupit parlamentar të partisë në pushtet "Po e vazhdojmë ndryshimin"...

botuar më 22-06-22 10.11.PD