Повече от денонощие продължава безводието във варненските квартали Аспарухово, Галата и Христо Ботев

ПОРАДИ АВАРИЯ НА ЗАХРАНВАЩ ВОДОПРОВОД , без вода днес, продължават след повече от денонощие да са КВ.ХР.БОТЕВ , ПОГРЕБИТЕ ,ОСТРОВА , КВ.АСПАРУХОВО , КВ.ГАЛАТА И С.ЗВЕЗДИЦА. От ВиК промениха за пореден път часа за пускане на водата, този път, след 14 часа..

публикувано на 10.07.13 в 06:08

Народното събрание избира нов управител на Националната здравноосигурителна каса

Парламентът ще избере управител на Националната здравноосигурителна каса. Припомням, че членовете на парламентарната Комисия по здравеопазване изслушаха двамата кандидати за управител на НЗОК - Румяна Тодорова, предложена от парламентарната група на..

публикувано на 10.07.13 в 05:48

Светият синод ще избира наместник на Варненска и Великопреславска епархия

Светият синод на Българската православна църква ще се събере тази сутрин, за да назначи наместник на варненската епархия. Наместникът ще ръководи епархията до избирането на наследник на митрополит Кирил, който се удави вчера в морето край Варна...

публикувано на 10.07.13 в 05:13

Четвъртък да бъде обявен за траурен ден в областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище е предложил варненския областен управител Коста Базитов на премиера на България Пламен Орешарски

След съгласуване с областните управители на Добрич, Шумен и Търговище, областния управител на Варна Коста Базитов е предложи на премиера на България Пламен Орешарски, с решение на Министерски съвет, четвъртък, 11 юли, да бъде обявен за траурен ден в..

публикувано на 09.07.13 в 15:14

Причината за смъртта на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил е удавяне

След извършената съдебно-медицинска експертиза във връзка със смъртта на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, окръжният прокурор Владимир Чавдаров съобщи, че няма травматични увреждания по тялото му, както и данни за насилствена смърт.  Причината..

публикувано на 09.07.13 в 14:32

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил ще бъде погребан в четвъртък

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил ще бъде погребан в четвъртък. Това съобщи отец Дончо Александров, говорител на Варненската Великопреславска митрополия. Министър-председателят Пламен Орешарски изпрати съболезнователно писмо до Българския..

публикувано на 09.07.13 в 13:17

Официално съобщение на Варненската окръжна прокуратура по повод кончината на Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ на Окръжна прокуратура-Варна             Уведомяваме Ви, че днес 09.07.2013г. около 08,00 часа е бил подаден сигнал от гражданин на телефон № 112 , че е забелязал в морето, в близост до буната на рибарското селище в местността..

публикувано на 09.07.13 в 12:15

Конституционният съд отхвърли иска за касиране на парламентарните изборите

Конституционният съд отхвърли иска на ГЕРБ за касиране на парламентарните избори. 11 съдии са гласували против жалбата, 1 е бил с “особено мнение”. Искът беше внесен от 96 народни представители.Очаква се след лятната ваканция на съда да бъдат разгледани и..

публикувано на 09.07.13 в 11:36

Според Българския енергиен форум, за да бъде компенсиран дефицитът в енергийната система, токът трябва поскъпне с 16%.

От Българския енергиен форум смятат, че за да бъде компенсиран дефицитът в енергийната система, токът трябва поскъпне с около 16 на сто. За тези свои твърдения от Форума се позоваха на анализи на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Според..

публикувано на 09.07.13 в 11:16

От Окръжна прокуратура-Варна потвърдиха, че намереното тяло край плажа на Траката е на Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил

От Окръжна прокуратура-Варна с писмено съобщение до медиите потвърдиха, че намереното тяло край плажа на Траката е на Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил. 08,00 часа е бил подаден сигнал от гражданин на телефон № 112 , че е забелязал в морето,..

публикувано на 09.07.13 в 10:50