"Устремени": Да възстановим маршрутите в Родопите

Отдавна мъртвите, разпродадени, унищожени хижи са гледка, която съпътства маршрутите във всяка една планина, пише на страницата си във Фейсбук екскурзоводът Ивайло Мирчев от асеновградското сдружение „Устремени”. През втората половина на миналия век..

публикувано на 26.03.20 в 09:00

"Отче наш" срещу COVID-19

По призива на папа Франциск, християните по цял свят спряха за малко по обед, /13 часа българско време/ , за да кажат заедно молитвата "Отче наш". "Т ова е начин да отговорим на пандемията с универсалността на молитвата, на състраданието и на нежността" ,..

публикувано на 25.03.20 в 16:45

Над 270 студенти вече са записани за учебната 2020-2021 в Икономически университет - Варна

От 2016 година Икономически университет – Варна работи с платформата за електронно обучение Moodle като непрекъснато я допълва с нови функционалности като видеовръзки, игровизация на процеса и др. В момента електронните платформи за обучение..

публикувано на 25.03.20 в 15:46

Светът е оцелял, защото се е смял!

Първо тази мисъл на поета-сатирик  Радой Ралин ще видите да препуска наляво-надясно, когато отворите сайта на Дома на хумора и сатирата в Габрово. Кризата, в която живеем в момента, поставя на изпитание представите ни за нормалност, но в..

публикувано на 25.03.20 в 08:30
Рада Дичева в своето ателие

Рада Дичева: Животът продължава!

Рада Дичева е сред утвърдените имена в българското съвременно изкуство. Тя от години изследва, анализира, интерпретира и разработва проблеми свързани с дизайна, областта, в която се срещат естетиката и функционалността. Завършила е специалност..

обновено на 24.03.20 в 16:19

Социална изолация - как да се съхраним?

Боряна Чалъкова е един от психолозите, които работят на телефонната линия за психологична подкрепа на деца, ученици, родители и педагогически специалисти във Варна. Обажданията приема екип от Общинския център във Варна. Линията за връзка с..

обновено на 24.03.20 в 12:09

12 хиляди души изследват дневно в Германия за COVID-19

Позитивното мислене е много важно в днешно време и колкото и да е трудно трябва да намираме поводи и причина да се усмихваме. Това сподели за Радио Варна Ралица Максимова, когнитивно-поведенченски психолог. Тя живее от 2014 година в Германия. Как се..

публикувано на 24.03.20 в 09:05

Българка в Испания: След кризата ще бъдем по-мъдри, разумни и отговорни

Испанците започват да се ядосват на правителството за късните мерки срещу Ковид 19 Жителите на Испания започват да се ядосват на правителството, заради забавянето на мерките срещу разпространението на новия коронавирус в страната. Това..

публикувано на 23.03.20 в 13:27

Зад барикада от тоалетна хартия

Като конвулсивна покупка определи масовата истерия за тоалетна хартия психологът от Варна Светлана Павлова . Подобна покупка е породена  от нуждата да контролираш ситуация, която на практика не подлежи на контрол. Тоалетната хартия гарантира..

публикувано на 23.03.20 в 09:12

Можем да изрежем всички цветя, но не можем да възпрем пролетта да дойде!

Цитатът не е мой, а е на писателя Пабло Неруда:  "Можете да изрежете всички цветя, но не може да възпрете пролетта да дойде". Финалът на разговора ми с Антоанета Рамджулска, която е известна в арт средите и сподели опасенията си, че хората в бранша са..

публикувано на 22.03.20 в 14:02