проф.д-р Красимир Методиев

Бързи ваксини - бързи пари

За да има безопасни и ефективни ваксини са необходими години на разработка, дълъг период на клинични изпитания и сериозни инвестиции. Така имунологът проф. Красимир Методиев коментира световната надпревара за ваксина срещу COVID-19:  " Създаването,..

публикувано на 01.09.20 в 15:32
Александър Манев в БНР пред една от картините на баща си - Никола Манев

Александър Манев: Баща ми беше като учител за хората - излъчваше светлина и положителна енергия

80 години от рождението на големия художник Никола Манев се навършиха на 25-ти август. На същата дата преди две години той си отиде от този свят, но остави тук забележително наследство от картини и благородни дела. През април 2000..

публикувано на 29.08.20 в 15:49

От подлеза във Варна до сцената в Приморско

Лазар Найденов свири на тамбура в подлеза на базар "Левски". Споделя ми, че свири на два рунда - сутрин и следобед, докато има мерак. Преди е свирил в центъра на Варна, но в квартал "Левски" му е по-спокойно, а и хората били склонни да дават повече за..

публикувано на 27.08.20 в 16:51

Психолог: Пандемията ни накара да се замислим повече за живота

Коронавирусът и съпровождащото го извънредно положение принудиха хората да се адаптират бързо към непознати и ограничаващи обстоятелства. Чувството за несигурност, стресът и страхът нараснаха. По какъв начин ситуацията се отрази върху психиката на..

публикувано на 26.08.20 в 10:05

Прея: На сцената съм още по-искряща!

Прея успя да мобилизира екипа си и да зарадва феновете с „Не сега“ – нов сингъл и видео към него, въпреки тежките, за всички артисти, условия в последните няколко месеца. Певицата пуска песента година след като на пазара излезе..

обновено на 21.08.20 в 18:12

Преживeните картини на Атанас Хранов в "Урок по астрономия"

Атанас Хранов е роден в Пловдив. Завършва Средното училище по изкуства в Котел и през 1987 г. Национална художествена академия специалност „Резба” при професор Антон Дончев. Твори в областта на пластичните изкуства и живописта, смесвайки органично..

публикувано на 21.08.20 в 10:54

Светлозар Желев за "бавното живеене" тук и сега

Хармонията между нашия живот и натиска на външния свят или как да намерим котвите, които ни забавят - как да я постигнем разказа съставителят на сборника „За бавното живеене и насладата от живота“ Светлозар Желев. От това, което чета за..

публикувано на 20.08.20 в 12:34

Страстта към корабомоделизма: от детство до зрялост

От 1946 година в България корабомоделизмът се развива организирано от Народния морски съюз.  Първите ръководители на новата спортна дисциплина са флотските офицери Протаси Пампулов и Стефан Цанев. Първата морскомоделна лаборатория (ЦММЛ) е създадена през..

обновено на 20.08.20 в 11:42

Павел Димитров: Флот без подводница е половин флот

Двоен празник честват днес варненските подводничари – 66 г. от възстановяване на подводничарското дело у нас и официалното откриване като музей на последната подводницата от някогашния флот -  "Слава". Честването е днес от 9:30 ч. на кея в гр. Белослав,..

обновено на 18.08.20 в 10:51

Варненци по широкия свят - Димитър Буров

Цигуларят Димитър Буров е роден във Варна. Завършва Музикалното училище в родния си град, а след това Националната музикална академия в София. Още докато учи той се явява на конкурси и печели международни награди. Продължава музикалното си..

обновено на 16.08.20 в 08:54