"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

"Море и бряг" с Валери Великов, на 27 януари

Европейската агенция за морска безопасност / EMSA/ ще организира съвместна операция в Черно море между България и Румъния. Това съобщи за Радио Варна Петър Киров, който е директор в Департамент 3 в ЕМSA. По време на тази операция ще бъдат отработени..

публикувано на 27.01.21 в 08:35

"Море и бряг" с Валери Великов, на 20 януари

Опашка от десетки чакащи моряци се образува всеки ден през Морската администрация във Варна. Някои споделят, че са чакали повече от пет часа. Според тях причината е, че работи само едно гише, а хората са много и това води до забавяне в обработката..

обновено на 20.01.21 в 08:47

"Море и бряг" с Валери Великов, на 13 януари

От Българската морска камара са изпратили писмо до Министерството на здравеопазването с искане работещите в морската индустрия да имат приоритетен достъп до ваксини срещу коронавирус. Много от тези хора работят на първа линия. Подробностите..

публикувано на 13.01.21 в 09:26

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 декември

Втората за тази година експедиция за изследване на рибните запаси в Черно море е протекла много трудно заради пандемията от коронавирус. Това съобщи ръководителят на експедицията доц. Виолин Райков от Института по океанология към БАН. Някои от..

публикувано на 16.12.20 в 10:01

"Море и бряг" с Валери Великов, на 25 ноември

Специалността "Корабостроене и морска техника" бе включена в списъка на защитените специалности, с решение не Министерски съвет. Държавата ще поеме разходите за обучението на студентите в тази специалност. Още за това ще говорим с доц. Петър Георгиев -..

публикувано на 25.11.20 в 10:04

"Море и бряг" с Валери Великов, на 18 ноември

С председателя на Моряшки професионален съюз Иван Велков разговаряме за това кой и как може да извърши адекватни и навременни акции по спасяване в морски води след продажбата на спасителния кораб „Перун”, който предстои да бъде нарязан за скрап...

обновено на 18.11.20 в 08:52
Дюните са факт, но не и в кадастралните карти...

"Море и... дюни" с Валери Великов, на 11 ноември

Нито една от бели дюни на плажовете Иракли и Вая не е отразена в кадастралните карти на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това е установила проверка, извършена от гражданската инициатива "Зелени закони". Защо десетки..

публикувано на 11.11.20 в 08:50
Стефан и сина му - Максим

"Море и бряг" с Валери Великов, на 14 октомври

Максим и Стефан Иванови станаха първите българи, прекосили Атлатнтическия океан с гребна лодка. Инициативата им е в подкрепа на донорството, а постижението им стана повод вчера министърът на здравеопазването да им връчи специални отличия. Подробности..

публикувано на 14.10.20 в 10:24
Стефан и Максим минути преди да пристигнат в Барбадос

"Море и бряг" с Валери Великов, на 07 октомври

Ветроходна академия "Кор Кароли" набира студенти, които да се включат в проекта   „Наръчник за морска култура“. Участниците в това обучение ще се докоснат в директни ситуации на море, посредством занимания с ветроходство. Стремежът е и да се..

публикувано на 07.10.20 в 09:00

"Море и бряг" с Валери Великов, на 30 септември

Калкан и есетра са най-скъпите риби, които се предлагат в момена на рибната борса във Варна. Дънната риба е на цена около 30 лева за килограм, а есетрата струва 20 лева. Лавракът и ципурата са цени около 10-12 лева килограма. Варненци купуват..

публикувано на 30.09.20 в 10:40