"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

"Море и бряг" с Валери Великов, на 23 октомври

Демонстрационни центрове за развъждане на калкан, черна и бяла мида и стриди може да има от следващата година във Варна и Бургас. Дали те ще са факт, ще стане ясно в началото на ноември, когато ще разберем и дали ще бъдат увеличени квотите на..

публикувано на 23.10.19 в 09:10
Протестът на моряците от кораба

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 октомври

Около 1 милион долара за неизплатени заплати трябва да получат моряците от кораба "Амсел". Това съобщи за "Море и бряг" адвокатът на моряците Христо Раев. Корабът е бил продаден и парите са налични, но има трети лица, които предявяват претенции съм..

публикувано на 16.10.19 в 09:15
Министърът на туризма Николина Ангелкова направи инспекция на плажа в курорта Камчия.

"Море и бряг" с Валери Великов, на 2 октомври

Новата учебна година започна в понеделник във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Общо над 600 курсанти и студенти прекрачват прага на университета за първи път. Подробностите ще научим от началника на ВВМУ флотилен адмирал професор Боян Медникаров, който..

публикувано на 02.10.19 в 08:20

"Море и бряг" с Валери Великов, на 25 септември

Изключването на България като собственик на морски флаг от Парижкия меморандум на практика означава, че вече не сме морска държава. Това коментира пред БНР Тодор Георгиев, собственик на шипинг - компания. Реално или прекалено песимистично е това..

публикувано на 25.09.19 в 10:44

"Море и бряг" с Валери Великов, на 18 септември

Специалистът по морско право Владимир Владимиров и главният секретар на Изпълнителна агенция „Морска администрация” Петър Киров коментират причините и последствията по повод отпадането на България от всички списъци на Парижкия меморандум. От..

публикувано на 18.09.19 в 10:32
Фарът в Шабла, който също е сред обектите на Владимир Спасов

"Море и бряг" с Валери Великов, на 11 септември

Морското предаване на Радио Варна се завръща в ефира след лятната ваканция днес с акцент върху отпадането на България като собственик на морски флаг по Парижкия меморандум. Освен това ще ми гостува доцент Петър Георгиев от Техническия..

публикувано на 11.09.19 в 10:23

"Море и... ваканция" с Валери Великов, на 12 юни

От 17 юни влиза в сила лятната програмна схема на Радио Варна и предаването "Море и бряг" излиза във ваканция до началото на септември. Така че днес, като за последно за този сезон, решихме да говорим за по-приятни и в същото време важни и интересни..

публикувано на 12.06.19 в 10:41

"Море и бряг" с Валери Великов, на 5 юни

Корабът на "Грийнпийс" Rainbow Warrior е във Варна до края на днешния ден. Тазгодишното посещение е част от общоевропейския тур "Заедно за климата", който цели използване на алтернативна енергия и справяне с климатичната криза. Подробности - от..

публикувано на 05.06.19 в 10:27
ВМС

"Море и бряг" с Валери Великов, на 29 май

Изпитът по физическа подготовка на кандидатите за работа във Военноморските сили се провежда във ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна. Вчера също там беше тестът по обща култура, който включваше 80 въпроса в четири области. Подробностите са от..

публикувано на 29.05.19 в 09:00

"Море и... есе" с Валери Великов, на 22 май

Гост в студиото е директорът на Военноморския музей във Варна Мариана Кръстева, с която ще говорим за конкурсът за есе, призьорите в който бяха наградени преди дни. Ще чуем и носителят на специалната награда за отлично представяне Димо Савов от..

публикувано на 22.05.19 в 10:30