"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

Плажът на Корал

"Море и... абсурди" с Валери Великов, на 15 май

Депутати предлагат да се увеличат наказанията за палатки, поставени върху дюните, и същевременно да отпадне забраната за строителство върху тях. Това са част от предложенията между първо и второ четене на проекта за промени в Закона за устройство на..

публикувано на 15.05.19 в 10:41

"Море и бряг" с Валери Великов, на 8 май

Коментираме новината, че изпълнителният лист за смяната на собствеността на либийския танкер „БАДР“ е отменен с решение на Бургаския окръжен съд. Информациите, че либийският танкер трябва да бъде върнат на либийската държава, не отговарят на..

публикувано на 08.05.19 в 10:12

"Море и... Карадере" с Валери Великов, на 1 май

Доброволци от Варна, Бургас и много други градове чистят днес плажа на Карадере. Еколозите сами ще трябва да организират извозването на събраните отпадъци след като община Бяла им отказа съдействие. Подробностите са от Люба Батенбергска и Огнян..

публикувано на 01.05.19 в 09:00

"Море и бряг" с Валери Великов, на 10 април

По повод кампанията на Министерството на отбраната „Бъди войник”, от Военноморските сили организират богата програма за представяне на възможностите за младежите до 28 години за реализация във военния флот. Инициативите започват днес.Подробностите..

публикувано на 10.04.19 в 10:11

"Море и... пластмаса" с Валери Великов, на 3 април

През лятото на 2019 г. ще стартира международната морска експедиция АБОРА IV. Тя има за цел да изследва морските контакти между цивилизациите от Източното Средиземноморие и Черноморския басейн през праисторическата епоха. Това ще се случи с реплика на..

публикувано на 03.04.19 в 09:55

"Море и... круизи" с Валери Великов, на 27 март

На 29 март 1976 г. е извършена церемонията по тържественото вдигане на флага на построения в Гданск, Полша, кораб за хидрографски изследвания за Българския военноморски флот „Адмирал Бранимир Орманов”. След 32-годишна служба корабът е изведен от..

публикувано на 27.03.19 в 09:21
Нивото на Шабленското езеро сега е с метър по-ниско

"Море и... езера" с Валери Великов, на 20 март

Драстичен спад с около метър на водното ниво на Шабленско и Езерецко езера установи екип на Българското дружество за защита на птиците в зона „Шабленски езерен комплекс“ на Натура 2000. В резултат на това голяма част от плитчините на..

публикувано на 20.03.19 в 10:23

"Море и... мениджмънт" с Валери Великов, на 13 март

Как фирмите за корабен мениджмънт подбират персонала си? Какъв е основният стимул на завършващите студенти да започнат работа в търговския флот? Има ли глад за кадри или атрактивното заплащане е достатъчно условие за лесно набиране на служители?..

публикувано на 13.03.19 в 10:32
Строителните дейности обаче продължават дори и през празнични дни с аргумент, че се извършват укрепителни дейности на плажа.

"Море и... брегоукрепване" с Валери Великов, на 6 март

На плаж "Алепу" не се извършват нерегламентирани строителни дейности и не са констатирани нарушения на строителния обект. Това е установила проверката на място на служителите от Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас.В момента..

публикувано на 06.03.19 в 10:15

"Море и... дюни" с Валери Великов, на 27 февруари

Промените в Закона за Черноморското крайбрежие налагат глоби до 3000 лева за поставяне на хавлии върху дюни, но разрешават върху тях да се строи. Абсурдите в законодателството, причините за тях и последствията, коментираме с Мария Щурова от..

публикувано на 27.02.19 в 09:05