"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

Заловени бракониерски мрежи

"Море и бряг" с Валери Великов, на 23 септември

Удължаването на смените е единствено в интерес на корабособственика и в ущърб на моряците. Това мнение изказа в интервю за морското предаване капитан Галин Георгиев. Наложило се е договорът му да бъде удължен, като е преподписвал два пъти за по два..

публикувано на 23.09.20 в 10:38
Круизният кораб

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 септември

Проблемът със смята на екипажите постепенно започва да намира решение. В много държави смените са възможни.. В същото време от Международната морска организация подчертаха, че са необходими спешни действия по осигуряване смяната на моряците и..

публикувано на 16.09.20 в 09:00

"Море и бряг" с Валери Великов, на 4 март

През лятото на тази година се очаква да започне теренната работа във връзка с мащабния проект за изследване на бялата мида. Подробностите са от директора на института по рибни ресурси във Варна доц. Елица Петрова и от председателя на БГФИШ Йордан..

публикувано на 04.03.20 в 10:08

"Море и бряг" с Валери Великов, на 26 февруари

Директорът на ИАМА във Варна капитан Валентин Енчев временно е отстранен от длъжност. Това съобщи за Радио Варна директорът на ИА „Морска администрация“ капитан Живко Петров и след 11 часа ще ни каже подробностите. Класация на Международната..

публикувано на 26.02.20 в 09:20
спасителен кораб

"Море и бряг" с Валери Великов, на 19 февруари

Протест срещу обявения търг за продажба на многофункционалния спасителен кораб "Перун" провеждат морски неправителствени организации. Несъгласните с решението за продажба на кораба се събраха пред Морска администрация във Варна. Исканията на..

публикувано на 19.02.20 в 10:24
Корабът

"Море и бряг" с Валери Великов, на 12 февруари

Граждански организации изпратиха писмо до премиера, министъра на отбраната и до Областната администрация в Добрич, в което настояват за спешен ремонт на буните в залива Болата, тъй като съществува опасност да залеят вододайната зона и помпената..

публикувано на 12.02.20 в 09:00
Проектът за мостика на Рибарския плаж

"Море и бряг" с Валери Великов, на 5 февруари

Моряците да напускат корабите в пристанища на Китай, ако това е изключително наложително. Това е една от препоръчителните мерки на местните власти за защита на морските лица от коронавируса в Китай. Какви мерки са взети в българските пристанища,..

публикувано на 05.02.20 в 09:00

"Море и бряг" с Валери Великов, на 22 януари

Какво отношение има Международната морска организация към инциденти, като този с българските моряци в Норвежко море и какво може да предприеме IMO? На какъв етап е проектът за Паметник на моряка във Варна? Отговорите са от госта в студиото капитан..

публикувано на 22.01.20 в 09:00

"Море и бряг" с Валери Великов, на 15 януари

Застрояването на Черноморието е един от основните проблеми, към които МОСВ има отношение. Коментираме строежите върху дюни, защитени територии и бетона на два метра от морето заедно с екоактивиста Вера Стаевска. Оставката и ареста на Нено Димов е..

публикувано на 15.01.20 в 10:00

Годината в "Море и бряг" с Валери Великов

В последното за тази година предаване ще обобщим 2019-а, такава, каквато я видяхме в „Море и бряг”... Започваме с Военноморските сили – слушаме бившия им командир Митко Петев и настоящия Кирил Михайлов, както и капитан Камен Кукуров, който..

публикувано на 18.12.19 в 10:29