"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

"Море и бряг" с Валери Великов, на 11 декември

Асоциация на завършилите морските специалности в Техническия университет беше учредена във Варна. Какви по-подробно са целите на асоциацията ще разберете от моите гости в студиото - председателят на асоциацията капитан Милен Тодоров, авторът на..

публикувано на 11.12.19 в 10:22

"Море и... "Слава" с Валери Великов, на 4 декември

След приключилата миналата седмица операция по изтегляне на последната ни подводница "Слава" до Белослав, продължават дейностите по ремонтът на подводната лодка. Как премина операцията и какво предстои от тук нататък, ще ни каже госта в студиото –..

публикувано на 04.12.19 в 09:20

"Море и... кариери" с Валери Великов, на 27 ноември

„Ден на сините кариери” ще се проведе за трети път във Варна. Събитието е утре от 9:30 до 16:00 часа, в Юнашки салон. Организатори са Морски клъстър България и Българска морска камара. Инициативата е насочена към ученици, студенти и дипломирани..

обновено на 27.11.19 в 10:33

"Море и бряг" с Валери Великов, на 20 ноември

Как може да бъде решен проблемът с отпадните черупки от рапани и миди? Какво означава за промишлените риболовци увеличението на квотата на калкана за България? Ще бъдат ли зонирано скоро Черно море? Отговорите търсим с председателя на Консултативния съвет..

публикувано на 20.11.19 в 10:18

"Море и... моряци" с Валери Великов, на 13 ноември

Квотата на България за улов на калкан е увеличена от 114 на 150 тона. Това съобщиха за Радио Варна от Изпълнителната агенция „Рибарство и аквакултури“. Решението за увеличението на квотата е взето на последното заседание на Генералната комисия за..

публикувано на 13.11.19 в 09:00
Корабът-музей

"Море и бряг" с Валери Великов, на 6 ноември

107 години от победата на българския торпедоносец „Дръзки“ над турския крайцер „Хамидие“ в Балканската война ще бъдат отбелязани в петък - 8 ноември. По традиция военнния ритуал ще се проведе пред кораба-музей „Дръзки“. Първата българска морска..

публикувано на 06.11.19 в 09:30
Така би трябвало да изглежда бъдещия храм

"Море и бряг" с Валери Великов, на 30 октомври

Благотворителен търг за набиране на средства за довършването на строежа на храм "Свети Николай Чудотворец" във ВВМУ започна в 10 часа в училището. Подробностите са от гостите в студиото - Яница Минкова - от ПР отдела на ВВМУ и председателят на студентския..

публикувано на 30.10.19 в 10:11

"Море и бряг" с Валери Великов, на 23 октомври

Демонстрационни центрове за развъждане на калкан, черна и бяла мида и стриди може да има от следващата година във Варна и Бургас. Дали те ще са факт, ще стане ясно в началото на ноември, когато ще разберем и дали ще бъдат увеличени квотите на..

публикувано на 23.10.19 в 09:10
Протестът на моряците от кораба

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 октомври

Около 1 милион долара за неизплатени заплати трябва да получат моряците от кораба "Амсел". Това съобщи за "Море и бряг" адвокатът на моряците Христо Раев. Корабът е бил продаден и парите са налични, но има трети лица, които предявяват претенции съм..

публикувано на 16.10.19 в 09:15
Министърът на туризма Николина Ангелкова направи инспекция на плажа в курорта Камчия.

"Море и бряг" с Валери Великов, на 2 октомври

Новата учебна година започна в понеделник във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Общо над 600 курсанти и студенти прекрачват прага на университета за първи път. Подробностите ще научим от началника на ВВМУ флотилен адмирал професор Боян Медникаров, който..

публикувано на 02.10.19 в 08:20