"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

плаж „Смокиня”

"Море и... дюни" с Валери Великов, на 14 април

Екоинспекцията в Бургас не откри нарушения на плаж "Смокиня" край Созопол. Местни жители подадоха сигнал в неделя, че тежкотоварни машини разрушават дюните, за да се построи заведение. В интервю за "Море и бряг" Атанас Русев от инициативата „Да..

публикувано на 14.04.21 в 10:37

"Море и бряг" с Валери Великов, на 7 април

Над 1000 становища срещу застрояването на Карадере са постъпили в община Бяла, съобщават от гражданската група "Да спасим Карадере" . Мненията се събираха в рамките на седмица след първото online обсъждане за предварителната визия за бъдещото..

публикувано на 07.04.21 в 09:39

"Море и... Суец" с Валери Великов, на 31 март

Корабоплаването в Суецкия канал постепенно се нормализира, след като огромният "Евър Гивън", който го блокираше близо седмица, беше изтеглен от влекачи и пътят за стотици кораби бе отворен отново. Много плавателни съда, включително контейнеровози,..

публикувано на 31.03.21 в 10:31

"Море и бряг" с Валери Великов, на 17 март

Антикорупционният фонд сезира Дирекцията „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз“ към МВР за потенциални нередности по проект за модернизация и реконструкция на пристанище в местността „Карантината“ във Варна. Сигналът е подаден и..

публикувано на 17.03.21 в 10:06

"Море и бряг" с Валери Великов, на 10 март

Как ковид кризата се отразява на рибарския сектор - коментар на Йордан Господинов - председател на Консултативния съвет за Черно море и на Асоциацията на производителите на рибни продукти "БГФИШ". Турция ще построи, дори и на инат канала Истанбул...

публикувано на 10.03.21 в 10:51
Варненският вълнолом

"Море от... обещания" с Валери Великов

По-малко от два дни остават до началото на предизборната кампания. Сигурно, както преди почти всички парламентарни избори, ще чуем доста предложения и обещания за ударното развитие на Варна като морска столица. Предложения, които често са в сферата..

публикувано на 03.03.21 в 09:47

"Море и бряг" с Валери Великов, на 17 февруари

Собственици на риболовни кораби могат да получат до 80 000 лева подкрепа за преодоляване на икономическите последствия от епидемията от Covid-19. Още за ковид - мерките в подкрепа на рибарския сектор, ще разберем от Стоян Котов - директор на Дирекция..

публикувано на 17.02.21 в 09:10
Камчия

"Море и бряг" с Валери Великов, на 10 февруари

Отново говорим за протестите срещу застрояването на Черноморското крайбрежие. Ще чуем Вера Стаевска от инициативата "Зелени закони", която днес сутринта участва в протеста в защита на "Камчийски пясъци". През пролетта предстои вторият етан от мащабното..

публикувано на 10.02.21 в 10:50
Подводница

"Море и бряг" с Валери Великов, на 3 февруари

Доцент Николай Вълчев е новият директор на Института по океанология към БАН във Варна. Той бе избран след конкурс, в който участва и доцент Виолин Райков. Николай Вълчев е председател на Научния съвет и ръководи Секция „Динамика на бреговата зона”...

публикувано на 03.02.21 в 10:13

"Море и бряг" с Валери Великов, на 27 януари

Европейската агенция за морска безопасност / EMSA/ ще организира съвместна операция в Черно море между България и Румъния. Това съобщи за Радио Варна Петър Киров, който е директор в Департамент 3 в ЕМSA. По време на тази операция ще бъдат отработени..

публикувано на 27.01.21 в 08:35