"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

Кап. Георги Славянов

"Море и бряг" с Валери Великов, на 23 януари

На утрешния 24 януари се навършват 126 години от рождението на капитан Георги Славянов. Той е командвал първата българска подводница УВ 18, бил е началник на Машинното училище. Създава службите Българско речно плаване и Морско крайбрежно плаване...

публикувано на 23.01.19 в 09:20
Капитан Кукуров

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 януари

Командирът на последната българска подводница „Слава“ капитан Камен Кукуров бе назначен за началник на щаба на Военноморските сили. Заповедта за неговото назначаване е на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. "Рано или късно подводното..

публикувано на 16.01.19 в 09:00
Либийският танкер „Бадр“

"Море и бряг" с Валери Великов, на 9 януари

Либия обяви че ще задържа всеки български кораб в либийски води и ще сезира Съвета за сигурност на ООН във връзка с действията на българската държава по овладяването на танкера БАДР . В заповедта се казва и че всеки кораб, в който българска..

публикувано на 09.01.19 в 09:00

"Море и бряг" с Валери Великов, на 2 януари

Коментираме какво всъщност се е случило с танкера BADR / на снимката / в Бургаския залив в края на миналата година... Дали става дума за смяна на екипажа след търговски спор или за безпрецедентно отвличане на кораб в териториалните води на Европейския съюз..

публикувано на 02.01.19 в 09:35

"Море и бряг" с Валери Великов, на 19 декември

Голяма варненска фирма ще получи годишната награда „Свети Николай” на Българската морска камара . Призовете, в няколко различни категории, се връчват на организации и личности, допринесли за развитието на морския бранш във Варна и Бургас...

публикувано на 19.12.18 в 09:42
Шаранът-рекордьор

"Море и бряг" с Валери Великов, на 5 декември

В Морските новини, освен всичко друго, ще ви кажем и че е записан нов cветовен pеĸоpд за най-голям шаpан, yловен c въдица. Рибата е хваната само преди няколко дни от холандеца Мишел Сxyнмакерс. Чyдовищният шаpан тежи точно 51,2 кг. Хванат е в..

обновено на 05.12.18 в 10:32
кап. Живко Петров

"Море и бряг" с Валери Великов, на 21 ноември

Морски организации ще сезират главния прокурор заради обществена поръчка за спасителни кораби. Тя е обявена от Изпълнителна агенция „Морска администрация”. По думите на председателя на БУЛСАР капитан Никифор Герчев и на оглавяващия Моряшки..

публикувано на 21.11.18 в 09:00
Капитан Никифор Герчев

"Море и бряг" с Валери Великов, на 14 ноември

Капитан Никифор Герчев беше отличен за цялостна дейност от Международната морска спасителна федерация /IMRF /. Признанието той получи за цялостни постижения в морското хуманитарно спасяване. Кап. Герчев ще ни каже повече за тази награда в пряко..

обновено на 14.11.18 в 10:46

"Море и бряг" с Валери Великов, на 7 ноември

Конференция, на която беше обсъдено влиянието на приетите изменения в конвенциите на Международната морска организация върху морския бизнес се проведе във Варна. Какви са промените и кои конвенции - научаваме от директора на „Морска администрация..

обновено на 07.11.18 в 10:43

Денят на Черно море - акцент в "Море и бряг" с Валери Великов, на 31 октомври

Кампанията „За чист бряг и живо море” организира Черноморска та мрежа на неправителствените организации /ЧМНПО/. Инциативата е насочена към всички любители на природата и почивката на морския бряг, към туристи,..

публикувано на 31.10.18 в 09:30