"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

Потъналият древногръцки кораб

"Море и бряг" с Валери Великов, на 24 октомври

Световните агенции съобщават за епохално откритие на дъното на Черно море - напълно запасен древногръцки кораб /на снимката/. Новината бе съобщена по време на двудневна конференция в Лондон, на която се представят резултатите от проекта Black Sea..

публикувано на 24.10.18 в 09:00

"Море и бряг" с Валери Великов, на 10 октомври

XIV Международна научна конференция по морски науки и технологии „Black Seа 2018“ започна днес във Фестивалния и конгресен център във Варна. Ще бъдат обсъждани теми, свързани с корабостроенето и кораборемонта, морския транспорт и пристанищните..

публикувано на 10.10.18 в 09:35

"Море и бряг" с Валери Великов, на 3 октомври

Акцент в морските новини е бюджетът на Военноморските сили за следващата година и проектът за нови патрулни кораби. Двата въпроса бяха обсъдени по време на изнесеното заседание на Парламентарната комисия по отбрана, което се проведе в началото на..

публикувано на 03.10.18 в 09:46
Замърсяването на моретата с пластмаса се превръща в истинско бедствие

"Море и бряг" с Валери Великов, на 26 септември

Четирима студенти от „Кингс Колиндж” в Лондон са на експедиция с яхта в Средиземно море . Целта им да изследват замърсяването с пластмаса на водните басейни . Ръководител на експедицията и капитан на яхтата е варненецът Искрен Пеев. В момента..

публикувано на 26.09.18 в 10:35
Йоан Колев и Илияна Стоилова

"Море и бряг" с Валери Великов, на 19 септември

Продължава ли интересът към морските специалности в Техническия университет във Варна? Отговорът е от госта в студиото - капитан Георги Генчев, който е експерт „Контрол и координация на морските дейности” в ТУ. Вчера стартира WIND2WIN –..

публикувано на 19.09.18 в 10:12

"Море и бряг" с Валери Великов, на 12 септември

Адвокат Христо Раев с подробности за продажбата на ветрохода "Роял Хелена" и сумите, които операторът на кораба дължи за заплати на част от екипажа. Гост в студиото е секретарят на Българската морска камара Свилен Крайчев, с когото ще говорим за..

публикувано на 12.09.18 в 09:54
Протестът на моряците през януари

"Море и бряг" с Валери Великов, на 13 юни

Стотици хиляди долари дължи собственикът на кораба „Амсел” на 22-членния екипаж, съобщи адвокатът на моряците Христо Раев. Той очаква развитие на ситуацията до края на годината. Единственият и в същото време най-бърз вариант за решаване на..

публикувано на 13.06.18 в 09:29

"Море и бряг" с Валери Великов, на 6 юни

Гост в студиото е Максим Петков – председател на Съюза на превозвачите във Варна и представител на консорциум от фирми. След няколкомесечни преговори между представители на тези фирми и общинските администрации във Варна и Белослав стана ясно, че..

публикувано на 06.06.18 в 10:29

"Море и бряг" с Валери Великов, на 30 май

За първи път Бургас ще е домакин на Европейския морски ден. Това е престижна международна двудневна конференция и изложение, организирана в различна страна всяка година. Тя се провежда от 10 години, а през този период, домакини са били Брюксел,..

публикувано на 30.05.18 в 09:42

"Море и бряг" с Валери Великов, на 23 май

Евентуалното включване на пристанищата във Варна и Бургас в мегапроекта за т.нар. „Нов път на коприната“ се обсъжда на конференцията, която се провежда край Варна. 7-ата международна конференция-изложение „Пристанища и корабоплаване по Черно море..

публикувано на 23.05.18 в 10:18