Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 16 август с Иван Барбов

Мъдрите хора са казали, че са се пие по една чаша кафе сутрин е не само полезно, но и малко.

Без значение по колко кафе пиете, каним ви да го направите в компанията на Радио Варна и сутрешния радиоотбор в състав Иван Барбов, Валери Великов и звукорежисьорът Иван Тасев.

Във времето от 6.00 до 10.30 часа ще "дриблираме" ефирно по фланга на интересните теми, актуалните новини и хубавата музика.

Ето и темите днес:

Броени часове след празничния концерт и зарята по случай Деня на Варна – каква е ситуацията в пространството между Пантеона и Амфитеатъра в Морската градина провери репортерът Александър Йорданов.

Защо от Асоциацията по промишлено птицевъдство поискаха спиране на вноса на яйца от Украйна? Как се отразява той на бранша и какъв дял от яйцата на пазара са български? Темата коментираме с Даниел Божанков, председател на браншовата организация.

Яйцата не се използват в традиционната рецепта за паеля, но това ястие има толкова много разновидности, че нищо чудно да има и такава рецепта. За паелята с любов ще говорим с Николай Тодоров-Ник – българинът, който ще участва на финала на Световното първенство по приготвяне на паеля в родното място на това ястие Валенсия. С какво възнамерява да шашне испанското жури, ще ни разкаже след 10.00 часа.

Репортерът Емилия Николова пък ще ни потопи ефирно в своята обиколка из екзотичните ферми по Северното Черноморие – за трюфели, за охлюви и за стриди.

Ще ви срещнем отново и с пътешественика Пламен Узунов, който този път ще разкаже за двете лица на държавата Монголия.

Нова порция политически престрелки, този път заради предложението да се премахне двуинстационното производство по дела, свързани с оценката за въздействие на околната среда (ОВОС) и екологична оценка. Темата коментира Тома Белев от "Зелено движение" след 9.00 часа.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
автор: Светла Косева

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 август със Светлана Вълкова

Най-дългата детска рисунка за Деня на Варна Духът на Варна в картините на Светла Косева "Преди музикалните инструменти" – проект с музикални скулптури на Мартиан Табаков „Простор по виетнамски“ – фотография на Даяна Иванова „Следи от Тоскана“ – четирима художници в Галерия „Тереза Зиковска“ Dire Straits свириха във..

публикувано на 16.08.24 в 11:05

НОВИЯТ ДЕН на 15 август, четвъртък

Честит празник, Варна!  В празничното за варненци утро какво да очаквате в програмата ни:  Варненският и Великопреславски Митрополит Йоан за Успение на Пресвета Богородица, Ден на Варна; Спазен ли е графикът за ремонта на ул.14 в м-т „Евксиноград“? – репортаж; Репортаж от регатата „Кор Кароли“, която се провежда винаги в дните около 15..

публикувано на 15.08.24 в 05:48

НОВИЯТ ДЕН на 14 август с Мариела Димитрова

Продължителен дебат „За“ и „Против“ изграждането на вятърни централи в землищата на балчишките села Соколово и Тригорци се проведе в самото начало на август, по време на заседание на Общинския съвет в Балчик. Съветниците оттеглиха проекторешението за одобряване на подробните устройствени планове (ПУП) за разполагане на перките, защото прецениха,..

публикувано на 14.08.24 в 05:55

НА СВЕТЛО във вторник, 13 август

Репортаж от района на  УМБАЛ „Св. Марина“, за да проследим  дали е приключила подмяната на стария водопровод Коментар на Радослав Лазаров – говорител на Окръжна прокуратура за пожара в Първа психиатрична клиника на Университетската болница "Света Марина" във Варна Коменмтар на кмета на район „Младост“ Христо Христов за изсечените дървета..

публикувано на 13.08.24 в 14:28
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 13 август с Иван Барбов

Всяко утро е време не за бързане и суета, а за незабързани, дълбоки и златни мисли. Тази дълбока и златна мисъл е просветнала в съзнанието на известния писател Джон Стайнбек, най-вероятно в някое приятно, прохладно ранно утро като днешното. В 6.00 часа, освен за мъдри мисли и кафе, е време и за сутрешната програма на Радио Варна. Новият..

публикувано на 13.08.24 в 05:55

На 12 август в "От другата страна" по Радио Варна

На 12 август в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Terry Butler (LEFT TO DIE, OBITUARY, екс-DEATH).Иво Руев (I.R.B.69) с подробности за "We Are Going To Мъглиж 2024" (16-17 август, местност Равня, Мъглиж). Клавдия Китанова и Антон Яначков за етно проекта KSANA и албума "Orphic". В предаването ще звучи музика на:TICKLE..

публикувано на 12.08.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 12 август с Мариела Димитрова

Тази седмица предстоят преговори с компанията „Боташ“ в опит да бъде преразгледан договора с турския газов оператор. Той беше сключен в началото на 2023 година от служебния кабинет на Гълъб Донев за срок от 13 години. Страната ни обаче не внася газ по този договор, но плаща всеки месец. Миналата седмица д епутатите поискаха от енергийния..

публикувано на 12.08.24 в 11:45