Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Людмила Радева: Ситуацията в Крим е много динамична

Мъже във военни униформи патрулират в столицата на Крим Симферопол
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ситуацията в Крим е много динамична. Това каза за Радио Шумен главният редактор на вестник "Кримските българи" Людмила Радева. По думите й, не само датата на референдума за статута на Крим е променена, но и въпросите на допитването.

Предишният въпрос беше за разширяване на пълномощията на автономна република в Крим, но в рамките на Украйна, в състава на Украйна. Сега вече се поставя въпросът: "Вие сте за съединение на Крим с Русия направо като субект на Руската федерация или да останете в състава на Украйна. Значи сега вече трябва да хората точно да се определят за Русия са те или за Украйна", обясни тя.

Според Людмила Радева промяната е заради изострянето на ситуацията в Киев. Съдът в украинската столица реши да бъдат арестувани председателят на Кримския парламент Владимир Константинов и министър-председателят Сергей Аксьонов, което също е допринесло за тази трансформация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Арсений Яценюк: Крим е и ще остане неразделна част от Украйна

Украинският премиер Арсений Яценюк определи решението на парламента в Крим за присъединяване към Русия като незаконно. По думите му, насроченият там така наречен "референдум" няма никакво правно основание. Украйна очаква Русия да върне военните си в..

обновено на 06.03.14 в 18:17
Мъже във военни униформи патрулират в столицата на Крим Симферопол

Украинските войски на кримска територия ще бъдат считани за окупатори

Указът, с който Крим става част от Русия, е вече в сила и украинските войски, намиращи се все още на кримска територия, ще бъдат третирани като окупатори и принудени да се предадат или да напуснат полуострова, предаде Ройтерс. Единствените законни..

публикувано на 06.03.14 в 15:54

Кремъл засега не коментира решението на властите в Крим за присъединяване към Русия

Кризата в Украйна и решението на парламента в Крим да поиска присъединяване към Русия бяха обсъдени от Съвета за сигурност на Руската федерация. Оперативното съвещание беше свикано от президента Владимир Путин. Президентският говорител Дмитрий Песков ,..

обновено на 06.03.14 в 17:57
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32