Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТ ДРУГАТА СТРАНА на 6 години

Предаването за тежка музика "От другата страна" вече шест години е в ефира на Радио Варна. Всеки понеделник от 20 до 23 часа водещият Мартин Николов превежда "От другата страна" почитателите на екстремната музика.  За първи път на 27 февруари 2012г. предаването се излъчи като рок концерт на живо от Концертно студио на Радио Варна. Годишнината на предаването се отбеляза с приятели и почитатели, а участници бяха двете варненски банди “South Criminal” и “Two Open Roads”.  

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

За пета поредна година - „Джаз до морето“ край Шабла

„Джаз до морето“ ще събере за пета поредна година почитателите на този музикален жанр. Събитието ще се проведе тази вечер на сцената в крайморското село Езерец, община Шабла. Тази вечер от 20.00 часа в село Езерец започва двудневното издание на „Джаз до морето“. Първи на сцената ще излязат тромпетистът Михаил Йосифов, пианистът Васил..

публикувано на 05.08.23 в 10:34

Великденски органов концерт в духа на виенските традиции

Органистът, композитор, диригент, преподавател и капелмайстор на един от най-знаковите християнски храмове в Европа ще поднесе традиционна празнична програма за орган и глас във Варна. Той бе пред варненска публика по Коледа преди две години. Важна част от концерта този път е сопраното Сузане Курц. Сега професорът ще зарадва ценителите със специално..

обновено на 09.04.18 в 10:07

Концерти „Образ и звук“ на възпитаници на Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна

Водено от идеята да събере в една зала талантите в различни видове изкуства, Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ е подготвило проекта „Образ и звук“. В   Арт салона на Радио Варна, сред произведенията на живописта, графиката и скулптурата на зрелостниците от училището, на 19 и 20 май ще се състоят 2 концерта. В концерта..

публикувано на 19.05.14 в 11:33

18 март - Концерт пиано и цигулка

18 март 2014г., вторник - Арт салон на Радио Варна - голяма зала - 18:30ч. КОНЦЕРТ ПИАНО И ЦИГУЛКА С участието на Велина Кузманова и Добромир Ценов, ученици в НУИ "Д.Христов" -Варна В програмата: Й.С.Бах, М.Големинов, П.Владигеров, С.Обретенов, П.Хаджиев, А.Владигеров, П.Христосков и др.     Велина Кузманова е ученичка от..

публикувано на 14.03.14 в 10:34

Българското национално радио е домакин на 34-тия Фолклорен фестивал на Еврорадио

Българското национално радио е домакин на 34-тия Фолклорен фестивал на Европейския съюз за радио и телевизия през месец май 2013 година във Варна. В тазгодишното издание на фестивала ще участват фолклорни групи от 15 европейски страни и гости от Република Корея. България и БНР ще представят Оркестърът за народна музика на БНР и Ансамбъл „Манол..

публикувано на 14.05.13 в 13:52

Празничен концерт пред Радио Варна

На 7 май на алеята пред Радио Варна празничен концерт изнесе детската група за автентичен фолклор при Народно читалище "Христо Ботев - 1928", село Голица. Групата е създадена през 1981 година и от тогава до днес ръководител е Петранка Неделчева, учител в село Голица. Лауреати са на много конкурси, включително и на Националния събор в Копривщица,..

публикувано на 08.05.13 в 09:29

Концерт на ученици от НУИ "Добри Христов" по програма "Криле за начало"

Концертът се състоя с подкрепата на Радио Варна и е част от програмата за насърчаване на млади творци от град Варна "Криле за начало".

публикувано на 01.06.12 в 22:53