Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"България без цензура" и БАСТА се регистрираха за евровота

Снимка: БГНЕС

Коалицията около партията на Николай Бареков "България без цензура" и БАСТА  - на отцепниците от ГЕРБ, се регистрираха в Централната избирателна комисия за предстоящия евровот.

Съучредителят на БАСТА и водач на листата за евроизборите Мирослав Найденов подчерта, че те се явяват самостоятелно на предстоящия вот въпреки сътресенията в партията с пренасочването на членове към формацията на Бареков:

Не е самоцел минаването на почти шестпроцентовата бариера, реалисти сме и, разбира се, да не минем от дебати в замеряне с компромати, да успеем да покажем нашата визия за истинско достойно европейско членство на България.

Повече от час закъсня регистрацията на коалицията около партията на Николай Бареков. Оказа се, че водачът на листата за евровота Бареков се е явил без лична карта. Той обяви, че ще се оттегли от политиката, ако коалицията остане без евродепутат:

Ако не гласуват за мен, на 25-и ви освобождавам от моето присъствие. Нас ни посрещат наистина хиляди хора. Елате утре с мене във Видин да видите колко роми ще ме чакат в махалата.

Крайният срок за регистрацията на партиите изтича на 9-и април като инициативните комитети ще могат да подават документите си до 14-и април. На 23-ти април ЦИК ще определи чрез жребий номерата, под които формациите ще се явят на евровота.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32