Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Москва: Чуждестранни наемници участват в събитията в Украйна

ген. Валерий Герасимов
Снимка: Wikipedia

В украинските събития участват чуждестранни наемници. Това твърди високопоставен представител на руската армия.

На конференция по сигурността, която се провежда в Москва, началникът на Генералния щаб на руската армия Валерий Гeрасимов съобщи, че разполага с достоверна информация за участието на военни компании на страната на властите в Киев. Десетките наемници, сред които има и американци, участват във военните действия в Югоизточна Украйна, твърди руският военен. 

По думите на генерал Герасимов, за разлика от оранжевата революция, конфликтът в Украйна сега вече е преминал във фазата на вътрешнодържавно въоръжено противопоставяне и на практика е прераснал в гражданска война. Той сравни събитията в Украйна с "арабската пролет", посочвайки, че и в двата случая решаваща роля за свалянето на правителствата са имали екстремистките организации и техните добре подготвени и въоръжени отряди.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32