Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 27 милиона германци ще гледат четвъртфинала между националния им отбор и Франция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо 27 милиона зрители се очакват да седнат пред телевизорите в Германия тази вечер, за да проследят четвъртфинала между националния им отбор и Франция. От мача тази вечер зависи и съдбата на треньора Йоги Льов.

Въпреки че има подписан договор до 2016-а година, Йоги Льов ще се наложи да подаде оставка, ако Франция победи. 

Германците отдавна очакват футболна титла и все още се надяват мечтата им да се сбъдне на това Световно първенство. Оптимизмът им обаче в сравнение с началото на първенството доста е намалял – ако след мача с Португалия близо 60 на сто от германците се виждаха световни шампиони, то преди мача с Франция процентът е спаднал до 51. И въпреки това днес цялата германска нация ще стиска палци на футболистите си.

27 милиона души се очаква да гледат мача по телевизията, което е абсолютен рекорд за всички времена. Хубавото лятно време ще изкара повечето фенове по улиците, за да гледат играта на екрани навън.

Очаква се и повечето фирми да освободят служителите си достатъчно рано, за да могат в 18 часа да отворят първата си бира пред синия екран.

Мачът с Франция се очаква да бъде труден, още повече, че в германския отбор седем играчи са с настинка и това може да се отрази на издръжливостта им.

Голямата тайна на Йоги Льов е в каква позиция ще пусне на терена капитана Филип Лам.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!