Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха кръстовището на две нива при Семинарията

Снимка: БГНЕС

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и председателят на  ГЕРБ Бойко Борисов откриха кръстовището на две нива при Семинарията. Очаква се трафикът в столицата да се облекчи в пъти повече след пускането на движението в района на Семинарията както и да се подобри чистотата на въздуха-каза столичният кмет. Тя посочи, че това е вторият етап от изграждането на кръстовища по трасето след кръговото движение на Телевизионната кула:

Това е вторият етап. Продължаваме обаче нататък, за да има истински ефект, за да може да изведем движението от центъра към периферията. Следващият етап е пробивът покрай болница „Токуда“ до ул. „Сребърна“ и последният етап е разширението на бул. „Черни връх“. Разбира се, това ще се случва следващата година. Тук автомобилите ще могат да преминават за около 2 минути при от 10 до 17 минути преминаване в натоварените часове преди да започне изпълнението на кръстовището. Очакваме още 40% намаление на вредните емисии след освобождаването на движението.

Йорданка Фандъкова съобщи още, че от вторник, 15 юли, ще бъде възобновено движението на трамваи по бул."България", където ще бъдат пуснати нови климатизирани мотриси. От 1 август започва изграждането на метрото от спирка "Джеймс Баучър" по "Черни връх".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32