Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има предварително съгласие за вида и обхвата на икономическите санкции на ЕС срещу Русия

Снимка: БГНЕС

Постоянните представители на страните от Европейския съюз са постигнали предварително съгласие за вида и обхвата на икономическите санкции срещу Русия и от Европейската комисия съобщиха, че в много кратки срокове ще подготвят необходимите законодателни предложения за въвеждането им.

Очаква се във вторник, когато постоянните представители ще заседават отново, да са ясни конкретните рестриктивни мерки, които ще бъдат наложени.

Мая Кочиянчич, която е говорител на върховния представител за външната политика, съобщи, че предложенията покриват всичките четири области, посочени на последната среща на Европейския съвет - капиталови пазари, чувствителни технологии, стоки с възможна двойна употреба и отбрана.

Междувременно до края на днешния ден се очаква да бъдат публикувани имената на още лица, фирми и институции, които ще бъдат обект на визова забрана и замразяване на активите заради продължаващата дестабилизация на Украйна. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32