Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На стаж в Европейската комисия

Всяка година Европейската комисия набира стажанти за период от пет месеца, с начало на стажа през месеците март и октомври. Възможни са два вида стаж - за преводачи към Генерална дирекция "Преводи" в Люксембург  и общи административни стажове към някои от Генералните дирекции на Комисията в Брюксел, представителство на Комисията в държава-членка или делегация на Комисията в трета страна.

Изискването към кандидатите е да имат завършено висше образование,поне степен Бакалавър.Процедурата за кандидатстване за платен стаж в Европейската комисия в периода март - юли 2015 е отворена. Крайният срок  за кандидатстване  е 29 август.

За основните изисквания към кандидатите, за перспективите пред млади хора, успешно преминали стаж в Европейската комисия и за мотивацията им да кандидатстват за такива стажове - разговаряме с Христо Христов, говорител на представителството на Европейската комисия в София.

Не е задължително кандидатстващите да имат определен опит по специалността, но е важно да кандидатстват в дирекция, чиято дейност е близка до спецификата на образованието и професионалната им квалификация, каза Христов.

За кандидатите е важно владеенето на поне два от официалните европейски езици, като за това не се изисква специален сертификат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!