Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници в Казанлък подкрепиха предложението за краткосрочен дълг

С пълно мнозинство общинските съветници в Казанлък подкрепиха предложението Общината да поеме краткосрочен дълг, формиран от безлихвен заем от републиканския бюджет. Размерът му е равен на блокираните в Корпоративна търговска банка общински средства в размер на 5,845 милиона лева.

След поставянето на КТБ под специален надзор Общината в Казанлък остана без достъп до бюджетните и извънбюджетните си сметки, затова откри нови в Общинска банка. Така беше гарантирана дейността на всички разпоредители с бюджетни средства – училища и детски заведения, културни институти и социални заведения.

На сесията беше дадена и зелена светлина на проектно предложение за изграждането на домове за хора в неравностойно положение. За безвъзмездно финансиране общината ще кандидатства пред Оперативната програма „Регионално развитие“.

Казанлък е една от петте общини в страната, която ще получи 3,3 милиона лева за построяването на 15 социални жилища за временно настаняване на бездомни, многодетни семейства, самотни родители и хора с ниски доходи. Петте двуетажни и десетте едноетажни сгради трябва да бъдат завършени до края на октомври. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32