Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават наводненията в област Еврос в Северна Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водите на река Марица скъсаха диги в южната част на област Еврос. Едно село е вече под вода, а друго е заплашено от пълно наводнение. Властите евакуираха всички жители на двете села. Областният управител, а и жителите на южната част на Еврос заявиха, че от години не са виждали толкова вода в Марица. Хората поставиха торби с пясък пред къщите си, за да спрат наводненията.

Властите са взели всички мерки, за да опазят живота на хората, живеещи по поречието на Марица, заяви областният управител Павлидис. Сили на гражданска защита, противопожарна охрана и военни части са в готовност да окажат помощ на всички. Църковните камбани бият непрекъснато в селата, които са застрашени от нова водна вълна. Днес според метеоролозите се очакват обилни валежи в областта.

В Крит също властите предупредиха жителите на острова да са изключително внимателни в следващите часове. Очакват се валежи и бури.

От двете големи пристанища Пирея и Игуменица забраниха отплаването на фериботи в няколко посоки. Вълнението на морето е 9 бала. Предупреждават желаещите да пътуват с фериботи в следващите три дни да се информират предварително за промените на трафика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32