Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шествие "С Европа, но никога срещу Русия" се проведе в Силистра

Снимка: БГНЕС

Митинг-шествие под мотото "С Европа, но никога срещу Русия" се проведе тази вечер в Силистра. Организатор на проявата е младежкото обединение на БСП в града. 

Шествието премина по централния площад на града, предвождано от картонен танк с надпис "Не на войната" като символ на мира:

Ние сме против войната. Смятам, че евентуалното разполагане на натовски танкове в България ще бъде една враждебна стъпка към Русия. За това съм дошъл да изразя и да кажа своето решително "не" на тази стъпка, защото ние от Изток досега освен освобождение, друго не сме виждали. Пълен неутралитет. С Европа, да, но никога срещу Русия", заяви един от участниците в шествието.

Не искаме да се водят войни. Не е хубаво войната. Искам всички хора да го знаят, тъй като доста голяма част сега от младите хора не са ходили в казарма, нямат идея за какво става на въпрос. Не е хубаво войната, разберете го. Не е хубаво. По-хубаво е да се обичаме, да се уважаваме, защото само любовта ще изгради нещо красиво. Повярвайте ми. Посланията са насочени към всички нас, към всички българи. Каузата е една - България, искаме да обединим всички хора и да се борим за това нещо, каза друг демонстрант.

Шествието спря пред сградата на Областната управа, където беше прочетена декларация до управляващите с искане страната ни да пази неутралитет по конфликта в Украйна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32