Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има по-голямо търсене на ново строителство в София

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръст в търсенето на ново строителство в столицата отчитат от бранша.

По данни на Националния статистически институт, в София през миналата година започнатите жилищни сгради са с 25% повече спрямо предходната година. През 2014-а година е стартирало строителството на 185 нови сгради в столицата, в Бургас те са 417.

За първи път от началото на кризата се наблюдава и увеличение при разгърнатата застроена площ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

НСИ: Подобрение на промишленото производството и на търговията на дребно, но спад в строителството

Индексът на промишленото производство в България, изчислен от сезонно изгладени данни, нараства през ноември с 0,4% в сравнение с октомври, когато регистрира повишение от 0,5%, показват данни на Националния статистически институт (НСИ). Спрямо..

публикувано на 09.01.15 в 11:26

Йорданка Фандъкова: Строителството на третия лъч на метрото вече е заложено за 2015 г.

Строителството на третия лъч на столичното метро вече е заложено за 2015 г., съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред общинските съветници на изнесен семинар на администрацията във Велинград. През 2015 г. ще бъде пуснато движението на метрото до..

публикувано на 13.12.14 в 12:43

Отпушват строителството на Северната тангента на София със съдебни споразумения

За да се отпуши строителството на Северната скоростна тангента на София, Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще сключва съдебни споразумения със собствениците на имоти, предвидени за отчуждаване. Това предвижда правителствено решение, което..

публикувано на 22.12.14 в 08:39
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32