Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франсоа Оланд: Жертвите на катастрофата на "Джърмануингс" ще бъдат разпознати до края на седмицата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Всички загинали при катастрофата на самолета на "Джърмануингс" във френските Алпи ще бъдат разпознати до края на седмицата. Това заяви президентът на Франция Франсоа Оланд след съвместно заседание на френското и германското правителство в Берлин. В такива моменти, нашите два народа са едно цяло, увери Оланд по повод трагедията. От своя страна, германският канцлер Ангела Меркел благодари на Франция за оказаната помощ. 

Такива съвместни заседания на двата кабинета се провеждат ежегодно от 1963 година.

Германският канцлер Ангела Меркел прие днес френския президент Франсоа Оланд и министрите на френския кабинет в Берлин, изразявайки дълбока благодарност за бързите реакции и сътрудничеството на френските власти в разследваенто на катастрофата съссамолета на „Джърмануингс”.

Двете правителства обсъдиха общи въпроси, засягащи икономиката, сигурността и образованието.

В първите три месеца на тази година двете дъжави се сближиха още повече заради трагични събития. "Шарли Ебдо" в Париж и катастрофата на самолета на "Джърманунигс" във френските Алпи показаха, че можем да разичатем един на други в трудни сиутации, заяви Меркел след консултациите.

Двете правителства са подписали много споразумения. Някои от тях регулират живота на пенсионери от едната държава в другата, а други улесняват следването на френски или германски студенти в съседната страна.

Германия и Франция напредват също така с плана си за общи европейски дронове, които да участват в сигурността на ЕС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Втората черна кутия на катастрофиралия в Алпите самолет може и да не бъде открита

Втората черна кутия на катастрофиралия самолет може и да не бъде открита. Това смятат експерти от "Луфтханза". В интервю за германския телевизионен канал ARD мениджърът на германския авиопревозвач Кай Кратки посочи, че самолетът се е разбил в..

публикувано на 30.03.15 в 12:07

Засилват се критиките към медийното отразяване на самолетната катастрофа в Алпите

Все по-силни   стават критиките срещу медийното отразяване на катастрофата със самолет на германската авиокомпания „Джърманунгис”, при която във вторник загинаха 150 души. Църковни лидери и лично шефът на компания "Ербъс" призоваха да се даде малко..

публикувано на 29.03.15 в 12:08

Не е намерено предсмъртно писмо от втория пилот на катастрофиралия самолет на "Джърмануингс"

За това съобщи Германската прокуратура, цитирана от "Ройтерс". В информацията се посочва, че не са открити и признаци за политически или религиозни мотиви за постъпката на Лубиц.

публикувано на 27.03.15 в 15:13
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32