Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гранични полицаи излязоха на протест в Елхово

| обновено на 08.04.15 в 12:34
Снимка: БГНЕС

Пред дирекцията на "Гранична полиция" - Елхово се събраха полицаи, които пазят българско-турската граница. Те избраха тази форма, за да покажат недоволството си от условията, при които работят.

Условията за работа не са се подобрили съществено въпреки обещанията на властта, дадени след катастрофата край Горно Ябълково в края на миналата година, обясни Димитър Атанасов от Синдикалната федерация на служителите на МВР:

Единствено това, че тогава, след този случай с произшествието с товарния автомобил, спряха превоза на служителите с товарни автомобили. Всичко останало почти няма промяна. В една малка част са спрени командировките на служители, но в голяма степен, най-вече от "Гранична полиция", продължават да си командироват, някои дори през 15 дни.

Димитър Атанасов обясни какво искат граничните полицаи:

Конкретно за нас, ГКПП "Малко Търново", служителите, поради отдалечеността на местоработата от местоживеенето, искаме да се върне старият режим на работа, на работно време 24 часа и смените, при които работихме до началото на специализираната полицейска операция през ноември 2013 година. Не постигнахме разбиране с ръководството на Главна дирекция "Гранична полиция" по един чисто организационен проблем и затова сме днес тук, за да изразим недоволството си. Очакваме някакво раздвижване в правилната посока и разрешаване на поставените от нас проблеми.

Атанасов каза още, че при посещението си министър Бъчварова не е поела кокретен агажимент.

Ако полицаите не получат адекватен отговор, може да се стигне до национален протест, предупредиха от Синдикалната федерация в МВР. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32