Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха тока на цяло село в община Генерал Тошево

Цялото село Петлешково, община Генерал Тошево, остана без ток. Причината е, че Добружанският земеделски институт, на който жителите на селото плащат, има непогасени задължения към местното енергодружество.

По неясни причини село Петлешково и Земеделският институт са на обща партида, обяснява кметът Марияна Енчева:

Причината за прекъсването на тока е неразплатени сметки от страна на Добруджанския земеделски институт, с който сме свързани. Всички са си платили задълженията към института, а стоят без ток.

Според председателя на КНСБ в института Елена Колева, токът не е плащан от няколко месеца, въпреки че счетоводството е изпратило платежни нареждания към принципала си, Селскостопанска академия.

Цялата стойност е с платежно към Селскостопанска академия, която сметка трябва да се покрива от Министерството на земеделието, защото ние сме третостепенно звено - Институтът.

Председателят на Селскостопанската академия, проф.Тотка Трифонова, съобщи за "Хоризонт", че в момента се водят преговори с енергото за разсрочване на плащанията и за отделяне на селото и Института в различни партиди. Тя изрази надежда, че токът на хората ще бъде пуснат още днес.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32