Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители на мъртвородено искат да съдят Ямболската болница

Мийрем Ахмедова
Снимка: Даниела Костова

Родители на мъртвородено бебе ще съдят Ямболската многопрофилна болница. Те твърдят, че лекарска небрежност е причина за смъртта на детето им. От лечебното заведение са категорични, че не е допусната лекарска грешка. 

С пета бременност, 33-годишната Мийрем Ахмедова е приета по спешност в нощта на 21-ви срещу 22-ри май в Ямболската болница. Детето е преносено повече от 10 дни, но тоновете му са нормални. Лекарката, която приема родилката, ѝ прави преглед с видеозон: 

Взе си възглавничката и отиде в другата стая да си почине. Била е изморена. И ме остави. На сутринта стана три, стана четири. Часовете минаваха, но мойто бебе започваше по-слабо да рита.

На родилката е извършена операция в следобедните часове на 22-ри май, но детето вече е мъртво. Директорът на болницата, доктор Панайот Диманов беше категоричен, че са спазени всички процедури и алгоритми при подобни случаи.

Ръководството на болницата счита, че няма никакво основание. Това е мъртвороден плод. Родилката е приета без никаква документация за проследяване на бременността. Въпреки това, тя е приета по спешност. До момента на провеждане на секцио, е следена постоянно от дежурните лекари и екипа на отделението.

До дни ще бъдат готови резултатите от хистологичното изследване. Проверката в акушеро-гинекологичното отделение на Ямболската болница продължава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32