Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атина иска достойно споразумение по дълговата криза

Алексис Ципрас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че правителството му иска да постигне достойно споразумение по дълговата криза на страната. Това каза Ципрас след срещата си с австрийския канцлер Вернер Файман, който посети днес Атина в последен опит да сближи позициите на Гърция и Брюксел.

Ако успеем да постигнем достоен компромис, аз и министрите ми, цялото гръцко правителство ще приложи споразумението. Ако не намерим достоен компромис и осъществимо фискално решение, гръцкото правителство ще поеме отговорността и ще каже едно голямо не на разрушителната за Гърция политика, посочи Ципрас.

В същото време австрийският канцлер Вернер Файман заяви, че Гърция и кредиторите ѝ трябва да постигнат споразумение, което да не задълбочи бюджетните икономии.

Няма смисъл от хоризонтално орязване, трябва да намерим решение, което да не влоши икономиката и безработицата, подчерта Файман.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Кризата в Гърция е причина за дълбоки разногласия в управляващия ХДС в Германия

Кризата в Гърция е причина за дълбоки разногласия в управляващия Християн-демократически съюз в Германия. Най-видим е конфликтът между двамата най-силни нейни членове – канцлерът Ангела Меркел и министърът на финансите Волфганг Шойбле. Различията им..

публикувано на 17.06.15 в 17:38

Мартин Шулц заяви, че ако Гърция излезе от еврозоната, тя ще трябва да напусне и Европейския съюз

Президентът на Европейския парламент Мартин Шулц заяви днес, че по негово мнение, ако Гърция се наложи да излезе от еврото, тя ще трябва да напусне и целия Европейския съюз. В кратко интервю за британския вестник Guardian, той посочи в прав текст:..

публикувано на 17.06.15 в 15:50

Централната банка на Гърция: При провал на преговорите ще поемем по болезнения път на фалита и излизане от еврозоната

Гръцката централна банка предупреди в сряда, че страната ще поеме "болезнено курс" към изпадане в неплатежоспособност и излизане от еврозоната, ако правителството и международните кредитори не успеят да постигнат споразумение за програмата "пари за..

публикувано на 17.06.15 в 15:07

Словесните престрелки между Гърция и кредиторите се ожесточиха

Словесните престрелки между Гърция и кредиторите се ожесточиха по-малко от две седмици до изтичането на срока на страната да се издължи на Международния валутен фонд. Председателят на Европейската комисия обвини гръцкото правителство, че заблуждава..

обновено на 17.06.15 в 13:43
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32