Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъчварова: Мисля, че има възможност за един по-активен вътрешнокоалиционен диалог

Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова призова за активен диалог между партиите в управляващата коалиция. Коментарът й беше направен, след като от Патриотичния фронт (ПФ) обявиха, че ще подкрепят правителството поне в следващите три месеца:

Не ми допада стила на ултиматумите. Не мисля, че е продуктивен. Мисля, че може да премине в един режим на по-активен вътрешнокоалиционен диалог, за какъвто има възможност.

Бъчварова каза, че не е съгласна с предложението на патриотите бивши полицаи и военни да поемат охраната на селата и районите със смесено население, където има проблеми:

Те искат да има нови хора, които да са ангажирани. Не е толкова лесно това да се случи, защото трябва да има ясен подбор на тези хора, трябва те да имат определени умения. Не може всеки да се разхожда по границата, трябва да имат умения да ползват необходимите средства, но предстоят разговори с вицепремиера Калфин, за да видим по програмите за заетост как можем да организираме и тази дейност.

По повод пожара около атомната електроцентрала в Чернобил Румяна Бъчварова заяви, че няма основание за тревога:

Забелязахме висока чувствителност и веднага сме проверили нивата на радиация не само при нас, но и в съседните държави. Следим информационно процеса. В това отношение мисля, че няма основание за излишна тревога, нека да успокоим гражданите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32