Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панайот Рейзи е уверил Борисов, че оградата на пътя Созопол - Приморско ще бъде премахната

Панайот Рейзи и Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Кметът на Созопол Панайот Рейзи е уверил премиера Бойко Борисов, че оградата на пътя Созопол - Приморско ще бъде премахната, става ясно от статус на премиера във фейсбук. При разговора с премиера Рейзи мотивирал действията си за поставяне на ограда с това, че плажът е неохраняем.

Премиерът и кметът се разбрали да осигурият няколко спасителни поста, за да могат почиващите спокойно да се наслаждават на почивката си.

Над 30 коли са спрели в защитената зона на плаж „Алепу“ въпреки поставените от община Созопол забранителни табели и заграждения в едното платно, видя репортерът Петя Янакиева от радио Бургас. 

Три знака от тази сутрин регмаментират забрани на общинския път Созопол-Приморско в района на плаж "Алепу".  Те показват, че зоната е пешеходна,  паркирането на коли забранено, а нарушението се наказва с репатриране. Реакциите на дошлите на плаж бяха разнопосочни. Десетина летовници с палатки днес са предупредени да напуснат плажа, а две каравани бяха паркирани извън загражденията. Кметът Панайот Рейзи отрече намерения за строителство в зоната, а като мотиви  за мярката посочи.

Затварянето го правим, защото пътят е много зле и, второ, в последно време се забелязва едно камтиране върху самите дюни, този плаж е неохраняем, той е много рисков. Там почти всяка година даваме някоя и друга жертва.

Участъкът ще се превърне в пешеходна алея, категоричен е Рейзи. От морската администрация обещават и места за безплатно паркиране.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32