Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пред парламента се провежда протест срещу избирането на Мая Манолова за омбудсман

| обновено на 30.07.15 в 21:11
Снимка: БГНЕС

Пред Народното събрание се провежда организираният в социалните мрежи протест срещу избирането на Мая Манолова от БСП за омбудсман. Протестът е под наслов "Не искам Манолова за омбудсман на статуквото и историческия компромис". Има засилено полицейско присъствие, но напрежение и опити за провокации няма.

С бурни скандирания "Мафия" и "Оставка" протестиращите поискаха изборът на Мая Манолова за омбудсман да бъде преразгледан, защото днес, според недоволните граждани, за пореден път е била подменена волята на милиони избиратели, които искат промяна. Манолова е "ярко оцветена партийна фигура и няма нормално обяснение за избора й", посочват протестиращите. Те го сравниха дори с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Пореден срам за България. Подигравка с избор на длъжност, която се заемаше до този момент от един изключително интелигентен, премерен, възпитан човек, на който наистина може да се разчита. Мая Манолова беше срам за парламента, срам, за нещастие, на групата на БСП, камо ли за омбудсман на България, посочи една от протестиращите.

Аз днес разбрах за избора на Мая Манолова и протестирам срещу това. Аз съм гласувал за ГЕРБ и тя доста нагло се държа предното правителство при управлението на Орешарски. Аферата "Костинброд" също е една от издънките. Тя подпали там тогава тази афера. Не ми харесват тези решения, които взима, каза друг демонстрант.

Други недоволни граждани казаха, че са тук не само заради избора на Мая Манолова, а и заради провалени опит за съдебна реформа и отказа да бъде направен референдум по всички въпроси, които бяха заложени в допитването.

Движението до Народното събрание беше блокирано от протестиращите. Шофьорите бяха принудени да заобикалят паметника на Цар Освободител.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Иван Ибришимов

Иван Ибришимов влиза в парламента на мястото на Мая Манолова

Кандидатът за кмет на Дупница Иван Ибришимов заема освободеното от Мая Манолова депутатско място в 43-тото Народно събрание след избора ѝ за омбудсман. Ибришимов е втори в листата от десети многомандатен избирателен район и по право става народен..

публикувано на 30.07.15 в 17:44

Мая Манолова: Предстои ми трудна битка за правата на българските граждани

В кулоарите на Народното събрание новоизбраният национален омбудсман Мая Манолова заяви, че ще работи с всички институции: Основната ми идея за промяна на институцията е омбудсманът да отиде при хората, да посреща проблемите им на място, а да..

публикувано на 30.07.15 в 16:39
Мая Манолова

Мая Манолова става омбудсман на България

Дупничанинът д-р Иван Ибришимов заема освободеното от Мая Манолова депутатско място в 43-то Народно събрание. Днес тя беше избрана за омбудсман на България.  Иван Ибришимов е втори в листата от Х-ти многомандатен избирателен район и по право става..

публикувано на 30.07.15 в 15:10

В социалните мрежи вече се организира протест срещу избора на Манолова за омбудсман

Във Фейсбук се организира протест довечера пред сградата на Народното събрание срещу избора на Мая Манолова за омбудсман. Към 14:30 ч. заявилите, че ще отидат бяха 1200. Протестът е насрочен за 19:00 часа и е под надслов #НезаМая. Тя бе избрана при тайно..

публикувано на 30.07.15 в 14:43

Мая Манолова e новият омбудсман

Мая Манолова беше избрана за национален омбудсман с гласовете на 129 депутати. Кандидатурата на нейния опонент Константин Пенчев беше подкрепена от 82-ма народни представители. При тайното гласуване е имало и 12 невалидни бюлетини. След обявяването..

обновено на 30.07.15 в 14:13
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32