Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районна прокуратура в Хасково образува дело за разбития хеликоптер край село Узунджово

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Районна прокуратура в Хасково образува следствено дело за падналия и разбит хеликоптер край село Узунджово. При инцидента няма жертви,но са нанесени имуществени щети.

В неделя машината "Робинзон R 22 Beta" е направила опит да излети, издигнала се е на метър височина и веднага е паднала. В кабината са били двама мъже – баща и син. Вероятната причина за инцидента е загуба на контрол вследствие на страничен вятър. По неофициална информация, хеликоптерът е бил закупен преди две седмици от земеделец, който възнамерявал да го ползва за пръскане на обработваемите площи.

Районна прокуратура в Хасково образува следствено дело за управление без необходимата правоспособност на въздухоплавателно средство, при което по непредпазливост са причинени имуществени вреди. Под нейно ръководство е направен оглед, разпитани са свидетели и ще бъдат назначени експертизи. Изискани са данни за регистрацията на вертолета, документи за собственост и за правоспособност за управление.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Все още не са ясни причините за падането на разбилия се хеликоптер край село Узунджово

В неделя хеликоптер се е разбил в землището на хасковското село Узунджово в местността Банева чешма. Все още не са ясни причините за падането и разбиването на машината. Според жители на село Узунджово, хеликоптерът е собственост на земеделски..

публикувано на 03.08.15 в 14:35
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32