Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1000 куб. м дървесина са конфискувани от инспектори в София през 2015 г.

Снимка: БГНЕС

Над хиляда кубически метра дървесина са задържали инспекторите от Дирекцията по горите в София за първите осем месеца на годината. От бракониерите са отнети 20 моторни превозни средства, шест каруци и осем коня и са им съставени 270 акта за нарушения.

Само от началото на август са съставени три акта за незаконна сеч и са отнети близо 10 кубика дърва за огрев при проверки в частни дворове, съобщават от Агенцията по горите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Плажът на къмпинг

Резултатът от проверките на къмпингите: 12 протокола за незаконна сеч и палене на огън

Миналата седмица Комисия от експерти от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ), РИОСВ – Бургас и полицейски служители започнаха масови проверки на къмпингите по Южното Черноморие. Акцията предизвика напрежение в социалните мрежи.   Мария..

публикувано на 03.08.15 в 09:28

Глобиха директора на Горското във Видин заради незаконна сеч

Наказателни постановления са съставени на директора на Държавното горско стопанство във Видин и на горския, отговарящ за държавния участък край село Ботево. На двамата служители са съставени актове и са им наложени глоби. Проверка на 28 април на..

публикувано на 13.05.15 в 16:11

Няма незаконна сеч в Силкосия, установи проверка

Няма незаконна сеч извършена в  резерват Силкосия, показа проверка на  бургаското горско стопанство. Сигнал за така е подаден от Михаил Станчев до национална медия, която разпространи снимки с натоворен с дърва тир до указателната табела на..

публикувано на 22.04.15 в 15:08

Едва 11% ефективност на наказанията за незаконна сеч отчитат от РДГ

11 са издадените присъди за незаконна сеч на територията на област Стара Загора за 2014 година. Тенденцията за написаните актове се запазва – между 600 и 900 на година. Най-тежката присъда е на старозагорец, осъден на 3 години условно и 11 месеца лишаване..

публикувано на 31.03.15 в 14:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32