Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавната помощ за първокласници от 250 лв. са получили над 400 семейства в Силистренско

Снимка: БГНЕС

Над 400 семейства от Силистра и областта са получили държавната помощ за първокласници от 250 лева. 150 домакинства са получили отказ заради превишаване на критерия за доходи.

Право на еднократната целева помощ за ученици имат родителите, чиито деца са записани за първи път в първи клас и месечният доход на член от семейството е не повече от 350 лева. В района най-много са правоимащите в община Силистра, а най-малко – в Алфатар, съобщи Юлия Тодорова от Областната дирекция за социално подпомагане.

За Алфатар са 14, за Главиница – 62, за Дулово – 71, Кайнарджа – 42, Силистра – 149, Ситово – 26, Тутракан – 69.

Ренета Петрова изпраща син в първи клас. С получените от държавата средства е успяла да купи всичко необходимо за училище.

Парите, които се отпускат, мисля, че са достатъчни, при положение че повечето хора работят за минимална заплата от 380 лева и 250 лева са напълно достатъчни. Това е помощ, това не е основно средство да оборудваш ученика си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32