Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплахата за бомба във френския самолет се оказа фалшива

Летищната администрация в Кения редактира съобщението, в което се казаше, че на борда на кацналия аварийно самолет на "Ер Франс" е намерено взривно устройство. В текста, качен на Фейсбук страницата на администрацията, беше написано, че местните служби за сигурност са открили бомба в машината. По-късно  думата "бомба" беше премахната от изявлението и в новата версия е отбелязано само, че "подозрителен предмет" е бил изнесен извън летището и в момента се води разследване.

Изпълнителният директор на "Ер Франс" Фредерик Гаже също заяви, че заплахата за бомба е била фалшива. Според него, намереният на борда на самолета предмет не представлява опасност. Той каза, че е във връзка с френската прокуратура, която да започне разследване на инцидента:

След направения анализ стана ясно, че това е фалшива тревога. Информацията, с която разполагаме към момента, сочи, че предметът не може да предизвика експлозия и повреди по самолета. Той по-скоро представлява събрани заедно картон, листове хартия и таймер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Кенийските власти потвърдиха за бомба на кацналия аварийно френски самолет

Властите в Кения потвърдиха, че на борда на кацналия аварийно самолет на "Ер Франс" е намерено взривно устройство. В съобщение във Фейсбук страницата на администрацията на летището в Момбаса се казва, че службите са предотвратили опит за експлозия на борда..

публикувано на 20.12.15 в 15:27

Самолет на "Ер Франс" кацна аварийно в Кения заради подозрения за бомба

Самолет на "Ер Франс", изпълняващ полет от остров Мавриций за Париж, беше принуден да кацне аварийно на летището в кенийския град Момбаса след като устройство, за което се предполага, че е бомба, беше открито в една от тоалетните. На борда на машината е..

публикувано на 20.12.15 в 11:36
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32