Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ВВМУ "Никола Вапцаров" замразява временно специалности, в които няма бърза реализация

Снимка: БГНЕС

Интересът към обучение във Висшето Военноморско училище „Никола Вапцаров“ нараства. 60% от квотата за прием вече е запълнена чрез системата за ранно записване, потвърди проф. Боян Медникаров - началник на училището:

Решението, което взе академичният съвет, е да се концентрираме изключително в нашите утвърдени специалности и да работим за повишаване на качеството. Паралелно с това да замразим временно специалности, където няма бърза реализация. Ние спряхме приема на "Океанско инженерство", тъй като фактът, че все още развитието на офшорната индустрия в нашата страна среща големи неопределености и фактът, че ниските цени на петрола глобално възпрепятстват развитието на офшорния бизнес, ни дава мотива на този етап да поддържаме акредитацията, но да не приемаме нови студенти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32