Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служителите в жп транспорта във Франция започват стачни действия

Влак във Франция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Работниците във френския железопътен сектор започват стачни действия, а синдикатите в страната продължават да са против планираните трудови реформи, предаде Би Би Си. Очаква се жп протестите да затруднят допълнително транспортната система във Франция, която вече страда заради недостига на горива.

Френският президент Франсоа Оланд подчерта, че няма да се откаже от реформите, които улесняват наемането и освобождаването от работа.

Междувременно работниците в обществения сектор в Белгия също ще стачкуват днес заради бюджетни съкращения. В националния протест ще се включат полицаите, учителите и някои държавни служители. Работниците в затворите и машинистите също ще участват, като те просто ще удължат вече започналия протест в техните сектори. Синдикатите в Белгия организират стачката, защото са против промени в часовете за работа, както и повишаването на възрастта за пенсиониране.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Манюел Валс

Премиерът на Франция е решен да не отстъпва пред протестиращите срещу готвената трудова реформа

Френският премиер Манюел Валс е решен да не отстъпва пред протестиращите в страната срещу готвената трудова реформа, съобщава изданието "Журнал дю диманш", като се позовава на казаното от министър-председателя. Вестникът припомня, че кабинетът е поставен..

публикувано на 29.05.16 в 16:07

Транспортните работници във Франция заплашиха със стачка по време на Евро 2016

Транспортните работници във Франция заплашиха със стачка по време на Евро 2016 заради готвените от правителството спорни промени в националното трудово законодателство. Ръководителят на съюза на френските транспортни работници Патрис Кло каза, че..

публикувано на 28.05.16 в 19:04

Веселина Гарело: Може да се стигне до режим на тока във Франция

Режим на тока във Франция е напълно възможен, страната може да остане блокирана от стачки по време на европейското първенство по футбол, прогнозира пред "Хоризонт"  икономистът Веселина Гарело, която работи в един от големите френски икономически..

публикувано на 28.05.16 в 10:22
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32