Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франсоа Оланд смята, че е взимал добри решения за Франция

Франсоа Оланд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Брекзит, тероризмът и икономическата ситуация във Франция бяха акцентите в традиционното интервю на френския президент Франсоа Оланд по случай националния празник на страната. На празничния военен парад беше отдадена почит на силите за сигурност в страната.

Колкото по-бързо премиерът на Великобритания г-жа Мей организира излизането от ЕС, толкова по-добре за отношенията на страната с Европа и за ситуацията във Франция, отбеляза френският президент Франсоа Оланд в интервюто след последното за мандата си участие в парада за френския национален празник.

Оланд съобщи също, че Франция ще засили помощта за иракските власти в борбата за унищожаването на "Ислямска държава". Той обяви, че няма да има ново продължение на извънредното положение във Франция, въведено след атентатите в Париж, а антитерористичният план ще действа в максимална степен и занапред.

Макар и на дъното на политическия рейтинг, Оланд смята, че е взимал добри решения за страната си и отчете леките подобрения в растежа и покупателната способност на французите, признавайки, че икономическата ситуация остава нестабилна. Отхвърляйки повечето критики срещу себе си, той не засегна темата за евентуална кандидатура за втори президентски мандат.

Преди обед тържественият военен парад по случай празника мина спокойно под охраната на над 3000 полицаи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Франсоа Оланд: Позицията на Жозе Барозу в "Голдмън сакс" е морално неприемлива

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че новата работна позиция на бившия председател на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу е морално неприемлива . Барозу ще съветва американския банков гигант "Голдмън Сакс" как да се справи с последствията от..

публикувано на 14.07.16 в 16:16

Фризурата на президента Франсоа Оланд струва 10 000 евро на месец

Французите се възмутиха от новината, че подстрижката на президента Франсоа Оланд струва 10 хиляди евро на месец, съобщи Евронюз. Разкритието направи сатиричният вестник "Канар оншен", като уточни, че цената е такава, защото фризьорът на президента е на..

публикувано на 14.07.16 в 09:04

Оланд предприема обиколка за реформирането на Евросъюза

Френският президент Франсоа Оланд ще посети редица европейски държави, за да обсъди с тях реформирането на Евросъюза, съобщи Елисейския дворец. "Президентът на Републиката ще посети от 19 до 21 юли няколко европейски държави, за да продължи започната..

публикувано на 11.07.16 в 16:40
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32