Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две бързи досъдебни производства срещу каналджии са образувани в прокуратурата в Царево

Снимка: Прокуратура на РБ

Две бързи досъдебни производства срещу каналджии са образувани в Районната прокуратура в Царево. Двама мъже от София и трима афганистанци са задържани при транспортирането на група от 20 чуждестранни граждани, преминали незаконно границата ни. 

Районната прокуратура в Царево е започнала бързо досъдебно производство срещу Петър Цветков и Георги Каравачев от София. Те са обвинени затова, че в съучастие като съизвършители с цел имотна облага са помогнали на група от 20 граждани от Афганистан и Пакистан да преминат нелегално границата ни.
Групата се е предвижвала с микробус и е задържана  на главния път Бургас - Царево край Китен. 
Срещу Георги Каравачев има заведени 12 досъдебни производства, като 3 от тях са за каналджийство, а останалите за управление на автомобил без шофьорска книжка. Цветков и Каравачев са задържани в следствения арест за 72 часа. 
По същото време при заградителни мероприятия, гранични полицаи от Царево са задържали трима граждани на Афганистан, които първоначално са превели през границата ни групата от 20 чужденци. Единият от задържаните вече е бил регистриран и настанен в Центъра за бежанци в Елхово. Установено е, че той е ръководел действията на другите двама афганистанци. 
Тримата задържани се намират в граничното полицейско управление в Царево.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32