Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъчварова: До края на годината ще бъдат завършени последните 60 км. от оградата по българо-турската граница

Снимка: БГНЕС

До края на годината ще бъдат завършени последните 60 километра от оградата по българо-турската граница. Това каза след инспекция на съоръжението в района на граничното село Резово министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. По думите ѝ през последната седмица се наблюдава спад на нелегално влезлите мигранти в страната ни. 

В момента се извършват монтажни дейности на 50-километров участък от оградата, а преди седмица е обявена обществена поръчка за последните 10 километра на преградното съоръжение, заяви областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. Той уточни, че дължината на оградата на територията на област Бургас е 127 километра:

Има участъци тук, които са по-трудни от предните, които изпълнявахме, с невероятни наклони, но фирмите вече имат достатъчно опит, справят се. Извършваме контрол. Работи се. На 16 бригади са разделени всичките участъци, така че основната ни цел е да извършваме в срок и качествено съоръжението, което ще бъде така.

189 са служителите на Европейската агенция за гранична и брегова охрана ФРОНТЕКС, пристигнали в страната ни, каза министър Бъчварова:

Най-много са от Полша, от Румъния, от Чехия също са значителен брой. Днес сутринта в Малко Търново обсъдихме разположението на отделните патрули, затова искам да поздравя колегите за добрата организация, която са направили, така че да обезпечат всички възможни рискови маршрути на нелегалните мигранти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32