Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

А. Бабикян: От щаба на Клинтън се занимаваха с медийните фойерверки на Тръмп, а той се занимаваше с избирателите

Арман Бабикян
Снимка: БГНЕС


Не смятам, че има нужда от толкова големи усилия за опитомяването на Тръмп. Просто това, което направи в кампанията, беше да хвърли 5-6 мощни фойерверки, които възмутиха част от публиката. Всъщност той пренасочи усилията от кампанията на основния си опонент – Клинтън, в това тя да коментира безумията, които той е изрекъл.

Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ PR- експертът Арман Бабикяни обясни:.

На практика, те се занимаваха с тези фойерверки, които той беше пуснал, а той се занимаваше с избирателите си. Това е едно доста елегантно хлъзване, което отведе  Хилари Клинтън в грешна посока.

Самият начин, по който се водеше кампанията беше, може би, приятен за гледане при Хилари Клинтън, но със сигурност не толкова ефективен, колкото при Тръмп. Ако говорим за ефикасност и ефект, ефикасността определено беше по-скоро при Тръмп, докато ефектът беше при Хилъри. Резултатът затова може би се оказа изненадващ за сериозна част от наблюдателите в Съединените щати, а и не само там, защото ако трябва да съм малко ироничен, кампанията на Тръмп мина по един начин, близък до технологията на фокусниците.

Експертът отбеляза доста по-умерения изказ на новоизбрания президент на САЩ, след като е спечелил изборите, тъй като още от обявяването на резултата той трябва да се държи като обединител. Тръмп дори е протегнал ръка към демократите и е обещал да търси техни експерти по ключови въпроси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32